Als jij aan een hoofdband denkt, dan zou je al snel geassocieerd kunnen worden met de oosterse martial arts sporten. Indien je daarnaast ook nog eens een grote muziekliefhebber bent, dan kom jij als snel uit bij de grote disco hit “Kung Fu Fighting”!

Kung Fu Fighting is een disco-single van Carl Douglas. Die tekst voor Kung Fu Fighting is door Douglas zelf geschreven, de muziek is van Biddu Appaiah. Douglas haalde zijn inspiratie uit twee vechtende jongetjes op straat.

Een ander verhaal is dat hij naar een vechtkunstfilm was geweest met na afloop een concert van Oscar Peterson, en dat pijnstillers voor een voetblessure de rest deden. Het was in eerste instantie helemaal de bedoeling niet het nummer op te nemen.

Douglas zong teksten in voor de single I want to give you my everything. Hij was daar dagen mee bezig maar er moest nog een B-kant komen. Uiteindelijke besliste de muziekproducent dat het beter zou zijn als Kung Fu Fighting de A-kant zou worden, Gamblin’ man werd B-kant.

Die beslissing pakte goed uit, want de wereld was toen in de greep van martial arts en met name kungfu, mede door de televisieserie Kung Fu met David Carradine als leerling en meester. De single was een groot succes in de Westerse wereld en haalde in diverse internationale hitlijsten de eerste plaats.

De populaire GoPro hoofdband versie is één van de accessoire hits van dit moment. Indien jij hierop een songtekst zou schrijven, dan zou je misschien op zoiets als dit uitkomen:

Oh-hoh-hoh-hoh-ha... Everybody was GoPro Kung Fu fighting, those action cam kids were fast as lightning. In fact it was a little bit exciting, to make sure you have an expert camera timing. GoPro Kung Fu fighting, had to be fast as filming lightning...

Deze tekst hierboven is uiteraard geheel bedoeld als een ontspannende en speelse intro tot een echt wel serieuze hoofdband: die voor jouw hardwerkende actiecamera! Want de GoPro hoofdband is ideaal voor al die indrukwekkende helmopnames of voor het filmen van hetgene waar jij ook maar naar kijkt.

Die head mount van Actioncam-Mania is eveneens verrassend comfortabel en past prima, zelfs over een motorhelm. En het kan indien gewenst ook zonder helm worden gebruikt.

Het is gelukkig echt niet zo’n gevecht om die Kung Fu fighting GoPro hoofdband te gebruiken hoor! De verstelbare elastische band met zachte voering zorgt namelijk voor een perfecte en veilige pasvorm. Het bevrijdt daarnaast perfect je handen om zo alle actie tijdens het filmen hands-free af te handelen. Het vereenvoudigt het filmen enorm, bij elk type sport met veel actie. En dat zou natuurlijk zelfs een martial arts kunnen zijn...

Yeah! Everybody wil wel GoPro Kung Fu Fighting met een hoofdband van Actioncam-Mania.nl

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=hoofdband

PS. Met wat hulp van wiki...