Mensen brengen tegenwoordig steeds meer tijd in de natuur door, omdat het dicht bij de natuur zijn lekker de dagelijkse stress vermindert en gelijktijdig het lichaam ook nog eens heerlijk verfrist.

En soms is het daarbij heel fijn om hiervan een souvenir voor jezelf (en jouw omgeving) mee naar huis te nemen, want je weet maar nooit waar zo’n gelukkige herinnering nog meer positief voor kan dienen.

Head mount

Maar om in dit geval toch nog van een probleemloos avontuur in het natuurschoon te kunnen genieten, heb je eigenlijk een hoofdbandbevestiging of head mount voor bevestiging van je GoPro (of compatibel) camera voor op jouw hoofd nodig, om zo toch nog prima van het uitzicht en jouw (relaxte) buitenleven ervaring te genieten.

Zo’n hoofd mount is namelijk ideaal voor het maken van actie filmpjes van alles waar jij maar naar staart en deze bevestiging is zelfs verrassend comfortabel te noemen!

Een hoofdband kan worden vastgemaakt aan / over een helm of direct op jouw ‘kale’ hoofd in een soort koplampachtige positie. Met een zogenaamde QuickClip kan jij jouw actiecamera ook heel simpel bevestigen aan een baseball cap, op een rugzak, riem of wat dan ook nog meer...

Hoofd houder

Het is een goed idee om te investeren in een hoofd houder voor je action cam. Deze actiecamera is namelijk behoorlijk compact en jij kan ‘m gemakkelijk verliezen als je deze niet goed bewaart of monteert.

Maar houd er wel rekening mee dat sommige straps niet echt te adviseren zijn voor gebruik bij al te extreme sporten...

Met behulp van een hoofdband kan jij veelal gemakkelijker en sneller foto’s en video's maken. En hier volgen nog wat andere goede redenen waarom jij ook hard een GoPro hoofdband nodig hebt tijdens je trips:

Het houdt je actiecamera heel goed op zijn plaats. Je hoeft geen extra tas of zo meer mee te nemen voor als je gaat skiën of kajakken om jouw action cam in te bewaren. Plaats het gewoon in de (hoofd) riem of clip, draag het op je hoofd en jij bent er klaar voor om op pad te gaan!

Focussen

Met een camera in jouw hoofd mount of baseball clip kan jij je beter focussen op andere dingen waarvoor jij jouw handen nodig hebt.

Het is namelijk behoorlijk moeilijk om bijvoorbeeld actief te vissen of op een motorfiets te rijden als jij daarbij eveneens een actiecamera in één hand vast moet houden.

Met het gebruik van zo’n handsfree mount kan jij je toch nog optimaal concentreren op jouw activiteit terwijl die camera van je alles relaxed opneemt. Dat is nog een heel stuk veiliger ook!

First-person

En als laatste merken we hier op dat foto’s en video’s welke opgenomen zijn vanaf een GoPro die op een hoofdband gemonteerd is, een heel ander en persoonlijker blikveld geven. Dit is namelijk een perfect ‘first-person’ perspectief.

Dus kunnen we uiteindelijk simpel concluderen: Jij bent pas echt goed bij je hoofd als je (in sommige gevallen) een action cam op jouw hoofd bevestigd!

PS. In de ruime collectie van Actioncam-Mania vind je vast wel een mount die dit mogelijk maakt. En alvorens jij daar je hoofd over wilt buigen, is het ook fijn om te weten dat er alsook vaak een hoofd mount als onderdeel in een heel handige actiecamera bevestingsset meegeleverd wordt...

hoofd

TMC clip