De Mijia gimbal van Xiaomi is een gimbal die exclusief is gemaakt voor de Xiaomi Mijia 4K actiecamera. Dus, wanneer je niet over deze unieke Mijia 4K camera beschikt of niet van plan bent er één aan te schaffen, dan raad ik je aan dit artikel over te slaan...

Maar wanneer je wel met zo’n super uitgekiende Xiaomi 4K action cam aan de slag wilt gaan met deze sublieme gimbal, dan kan jij die Mijia camera rechtstreeks bedienen zonder de beugel van de gimbal er af en toe af te hoeven halen.

Bovendien werkt deze magnifieke gimbal ook nog eens als een powerbank voor de camera, zodat jij zijn enorme batterijcapaciteit eveneens kan gebruiken om jouw camera op te laden!

De Mijia gimbal wordt geleverd met een USB kabel en een gebruikershandleiding. Direct vanuit de verpakking kan je meteen al de uiterst degelijke topkwaliteit van de Mijia gimbal aanvoelen. Plus om het fraai af te maken, is het ook nog eens voorzien van een mooie matte afwerking.

En alhoewel de gimbal body voornamelijk bestaat uit een aluminiumlegering, voelt het verrassend licht aan en weegt het zelfs veel minder dan andere vergelijkbare gimbals. De gimbal biedt een uitstekende grip vanwege zijn rubberen grip aan de achterkant. Daardoor is het zelfs als je handen nat zijn bijna onmogelijk om het te te laten glippen, wat een enorm pluspunt is.

Het vasthouden van de gimbal voelt ook zeer comfortabel en ergonomisch aan, ongeacht of je nu rechts- of linkshandig bent. Jij hoeft je daardoor geen zorgen te maken dat jouw handen zullen verkrampen als je het voor een lange periode vasthoudt.

De Mijia 4K Gimbal gebruiken. De bediening van de Mijia gimbal is waarschijnlijk iets gecompliceerder dan een ander type vanwege de vele knoppen die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. Dit alles lijkt in het begin misschien een beetje overweldigend of lastig, maar er kan verzekerd worden dat dit al heel snel en intuïtief een tweede natuur voor je zal worden!

Deze Mijia stabilisator beugel is geweldig in het verwijderen van de hobbels en schokken. Standaard houdt het de rolas vergrendeld en genivelleerd met de grond (het volgt & verzacht) terwijl de andere as wordt gestabiliseerd (d.m.v. pannen & kantelen).

Je kunt ook alle assen blokkeren (dit houdt de camera in dezelfde richting gericht) wanneer je de ‘mode’ knop aan de achterkant vasthoudt.

En als je er nieuwsgierig over bent: Tijdens het stabiliseren is het motorgeluid erg stil. Dus hoef je er nooit zorgen over te maken dat jouw camera ieder zoemende of statische ruis oppikt, zoals dit bij andere gimbals wel het geval kan zijn.

Er is een Android/IOS smartphone APP waarmee je het één en ander kan instellen... Maar wat veel interessanter is, is zijn unieke andere eigenschap: de 360˚ panning as! Er is onbeperkte rotatie op de panning as mogelijk, waardoor het heel veelzijdig is voor panning opnames en alsook voor mooi snelle en soepele 180˚ rotaties.

Kortom, het is begrijpelijk waarom veel geinteresseerden het  interessant vinden om de Xiaomi 4k met gimbal combo aan te schaffen. Dat komt omdat er geen enkel ander gimbal-actie-camera-paar verkrijgbaar is welke zo geïntegreerd en complementair is als deze apparaten tezamen.

Ben jij ook op zoek naar zo’n bijzondere actie duo? Hier bij Actioncam-Mania.nl staan ze behoorlijk paraat voor je klaar!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Xiaomi+Mijia+Gimbal

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Xiaomi+Mijia+4k

De gebruikte testinfo is afkomstig van actioncamguides