Creëer professionele video’s met je smartphone en een PULUZ gimbal.

Smartphones met een geweldige camera en de mogelijkheid om in HD video op te nemen zijn niet langer moeilijk te vinden, in principe zijn ze al overal beschikbaar.

Professionele makers van videocontent ontdekten al dat het gebruik van hun mobiele telefoon om video’s te maken allerlei voordelen biedt:

Mobiele telefoons zijn alomtegenwoordig en we hebben bijna altijd onze telefoon bij ons. Het snel en spontaan vastleggen van een video hoeft niet meer te gebeuren met behulp van grote videocamera’s welke met ons meegesjouwd moeten worden, voor wanneer er zich een onverwachte aangelegenheid voordoet.

Er zijn reeds veel apps beschikbaar voor zowel iOS (Apple) als Android (Google) mobiele apparaten waarmee de functionaliteit van de mobiele videocamera wordt uitgebreid. Er worden geavanceerde bewerkings- en digitale effectenmogelijkheden aangeboden en het is een fluitje van een cent om een voltooide video onmiddellijk te uploaden voor distributie en wereldwijde weergave.

Hoewel het goed is om een smartphone met een geweldige camera te hebben, zal het gebruik van een slechte video-opnametechniek waarschijnlijk resulteren in een slecht videoproduct.  Zonder te oefenen en een goede videotechniek kom je er echt niet!

Je video’s hoeven niet perfect te zijn, maar als je deze onderstaande tips volgt, kan je eenvoudig fantastische video’s met je smartphone maken welke er fantastisch uit zien!

Goede verlichting is van cruciaal belang. Het heeft namelijk een enorme impact op smartphone camera’s omdat ze kleinere beeldsensoren en lenzen hebben. Probeer dus zoveel mogelijk om je video’s in fel verlichte omgevingen te filmen.

Blijf stabiel. Als je niet wilt dat jouw videobeelden vervormen, wazig of met ‘rolling shutter’ worden weergegeven, dan kan je maar beter jouw telefoon stil houden tijdens het opnemen. Een PULUZ gimbal van Actioncam-Mania is het ultieme tovermiddel om dit continu waar te maken.

De audio is nèt zo belangrijk als de video. Dus voor video’s van topkwaliteit met uitstekende audio, moet je echt beschikken over een extern opnameapparaat of op z’n minst een richtmicrofoon die geschikt is voor jouw smartphone.

Kom dicht bij je onderwerp. Fysiek dicht bij je onderwerp blijven zorgt voor een betere beeldkwaliteit, minder digitale ruis en een betere focus in jouw video’s, aangezien de meeste smartphones een digitale zoomlens gebruiken in plaats van optische zoom.

Verbeter je video’s met mobiele apps. De standaard camera app op jouw smartphone kan goed werk leveren, maar sommige apps van derden zijn zeer intuïtief met geweldige additionele functies of kunnen meer professionele mogelijkheden toevoegen.

Wees voorbereid op de opname. Zorg ervoor alvorens je video’s gaat opnemen dat al je spullen, rekwisieten, scripts, acteurs en opnamelocaties voor je klaar staan. Zorg er alsook voor dat jouw smartphone is opgeladen en dat je voldoende opslagruimte hebt.

Door oefening, vallen en opstaan en een stabiele PULUZ gimbal tool van Actioncam-Mania zal ook jij binnen de kortste keren écht professionele resultaten zien!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=PULUZ+gimbal

Videotips zijn afkomstig van vtrep