De SJCAM SJ360

Virtual Reality is een enorme industrie die alsmaar blijft groeien. Het heeft er zelfs toe geleid dat bedrijven begonnen met het ontwikkelen van 360 graden action cams. En dat is ook logisch.

Actiecamera’s zijn namelijk behoorlijk compact en eenvoudig te bevestigen. Ze kunnen dan ook prima worden gebruikt om fantastische virtual reality omgevingen te creëren. Maar tot voor kort waren die 360 graden camera’s te duur of gewoon niet goed genoeg.

De SJCAM SJ360 met een Sony IMX078 12MP CMOS beeldsensor is hier bij Actioncam-Mania om dat te veranderen!

Het ontwerp

De SJCAM SJ360 biedt een vrij typisch 360 graden actiecamera ontwerp. Het heeft een ronde vorm met de afmetingen van 50 × 50 × 50 mm. Daardoor is het vrij comfortabel vast te houden. Zijn body is volledig uit kunststof vervaardigd.

Het is van een vrij hoge kwaliteit en de SJ360 ziet er zeker lekker modern of ‘strak’ uit. Wellicht enigszins futuristisch. De actiecamera is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk: zwart of wit.

Terwijl de camera zelf van kunststof is, is de lens (gelukkig) nog steeds van glas. En het steekt behoorlijk uit de camera, dus wees daar zeker heel voorzichtig mee. Bewaar deze goed in de meegeleverde cameratas die standaard wordt meegeleverd om krassen op dit glas te voorkomen.

Enkele specificaties

De bovenzijde van de SJCAM SJ360 bevat een 220 graden lens. Aan de onderkant van de camera is een schroefdraad bevestiging  voor de accessoire als een tripod of handvat. Deze laatste is zeker aan te raden om te bevestigen wanneer jij vanuit je hand filmt.

Want als je de camera vasthoudt tijdens het filmen, zie jij eveneens jouw hand in het beeldmateriaal.

De zijkant beschikt over een 1 inch LCD beeldscherm die laat zien welke camera stand jij momenteel gebruikt en hoeveel batterij leven er nog over is.

Er zijn alsook twee knoppen: één voor het opnemen plus power on/off èn de andere voor het wijzigen van werkstanden. Aan de zijkant is idem dito een compartiment voor de batterij, MicroUSB, MicroHDMI en MicroSD kaartsleuven te vinden.

Video & functies

Zoals bij de meeste 360 graden camera’s zijn er niet veel videoresoluties of framesnelheden om uit te kiezen. De SJ360 neemt video’s op met een resolutie van 2K bij 30 fps en 1440p bij 30 fps. Het biedt een beeldkwaliteit die te vergelijken is met de Samsung Gear 360, maar die kost bijna 4 keer meer!

Afgezien van de standaard VR video opname mogelijkheid, zijn er nog een aantal 360 graden videomodi: Visoog, halfrond, bol, panorama en cilinder-vormig. Ze kunnen worden toegepast om video’s met interessante effecten op te nemen.

WiFi connectie

De SJCAM SJ360 bevat een ingebouwde WiFi functie, opdat deze eenvoudig verbonden kan worden met een Android of iOS smartphone. Download hiervoor gewoon de SJCAM ZONE APP van de app store. Het is een vrij eenvoudige, maar goed ontwikkelde app.

Met deze app kan je de SJ360 op afstand besturen. Je kunt instellingen wijzigen, livebeelden bekijken en zelfs beginnen met opnemen. Dit is bijna absoluut een must als jij de camera ergens wenst te monteren.

Conclusie

De SJCAM SJ360 is absoluut één van de best geprijsde 360 graden actiecamera’s die momenteel beschikbaar is. Dus als je op dit moment op zoek bent naar een 360 graden action cam en er geen enorm bedrag voor uit wilt uitgeven, dan is SJCAM SJ360 van Actioncam-Mania op dit moment de beste keuze in zijn prijsklasse.

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=SJCAM+SJ360

Lees hier de gehele test met voorbeelden in het Engels: https://bestactioncamera.net/sjcam-sj360-review/