Het is iets meer dan 25 jaar geleden dat ‘s werelds eerste SMS-bericht werd verzonden. De Britse ingenieur Neil Papworth stuurde deze eerste SMS (Short Message Service) van een computer naar een mobiele telefoon van Richard Jarvis, de toenmalige directeur van Vodafone. Het bericht luidde heel eenvoudig: “Vrolijk kerstfeest!”

SMS’en is niet meer zo populair als het ooit was geweest bij de standaard consumenten. Nu wordt er vooral gebruik gemaakt van gratis diensten zoals WhatsApp of Facetime. Veel bedrijven maken nog wel flink gebruik van de vertrouwde SMS-berichten.

Wanneer je een actieve smartphone-gebruiker bent, iets wat tegenwoordig al voor bijna iedereen een vanzelfsprekende bezigheid is, dan ben je waarschijnlijk al redelijk bekend met emoji’s. Hoewel emoji’s afkomstig zijn uit Japan, is het gebruik van emoji’s vandaag de dag een veel voorkomende toevoeging in SMS- of chat-berichten.

Momenteel kunnen we onze berichten fijn vullen met emoji-symbolen en kleur toevoegen aan tamme letters en zinnen. Je kan dit emoticon alfabet gebruiken in vele Apps, zoals Skype of Instagram op de iPhone en Android mobiel om zo de juiste sfeer van de tekst te completeren.

Emoji’s zijn ook directe familieleden van de bekend emoticons, wat combinaties van tekens zijn om emotie aan te duiden, zoals een dubbelepunt en een haakje om geluk of verdriet aan te duiden.

Wij kennen natuurlijk allemaal de basis uitdrukkingen:

 

:‑)          :(           :'‑(           ;‑)          :-D

 

Of combinaties:

 

(>_<)          (-_-)zzz          (@_@)

 

Dit is een konijntje:

 

(\__/)
(>’.'<)
(")_(") 

 

Als jij ook een grote liefhebber bent van emoticons en emoji’s, dan biedt Actioncam-Mania.nl je nu de mogelijkheid om deze liefde prettig te delen met je eigen kindje, of bijvoorbeeld te gebruiken als een leuk cadeautje voor iemand anders z'n dreumes.

Hier bij Actioncam-Mania.nl vind je namelijk super-schattige zachte schoudertassen of rugtassen met leuke emoji gezichten. Deze vrolijk gekleurde tasjes zijn ideaal voor kinderen op de kleuterschool. Wellicht is dit zelfs de grootste hit op een kinderfeestje!

Druk jouw lievelijke gevoel ook speels uit met zo’n uniek emoji geschenk van Actioncam-Mania.nl

 

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Portable+Lovely+Faces

 

PS. Hier bij https://emojipedia.org/ en https://nl.wikipedia.org/wiki/Emoticon kan je allerlei leuke emoji’s en emoticons terugvinden!