Vandaag gaan we een kijkje nemen naar de nieuwe Xiaomi Mijia 4K, de eerste actie camera door Xiaomi vervaardigd. En heel stiekem maakt Xiaomi ze niet eens zelf, want deze Mija cams worden gemaakt door Yi technology, welke een partnerschap aan is gegaan met Xiaomi om ze helpen deze te distribueren. Ze staan reeds bekend om andere uitstekende budget camera’s.

De Xiaomi Mijia 4k is uitstekend gebouwd en van goede kwaliteit. Alhoewel het maar over één bedieningsknop beschikt, is het nog steeds super handig in gebruik door het te navigeren via zijn responsieve aanraakscherm.

Het ontwerp is erg ergonomisch omdat het gemakkelijk vast te houden is en de ontspanknop is alsook erg gemakkelijk te bereiken. Uiteraard ziet de Xiaomi Mijia 4k er behoorlijk aantrekkelijk uit met zijn fraaie afwerking plus een uniek modern ontwerp.

Knoppen. Zoals reeds vermeld is slechts één knop aanwezig, welke wordt gebruikt om het aan/uit te schakelen en als ontspanknop. De meeste andere bewerkingen worden uitgevoerd via de compatibel mobiele app of het touchscreen.

Lichtindicatoren. Er zijn 2 indicatoren op de camera, één naast de ontspanknop en de andere naast de lens. De front-indicator toont in principe het batterijniveau en zijn opnamestatus. De indicator bovenop geeft aan dat het apparaat aan het opnemen is.

Poorten. Er zijn 2 poorten op de Mijia. De Micro USB poort wordt gebruikt om media naar jouw computer over te zetten of om op te laden. Deze poort wordt beschermd door een afsluitdeurtje. De andere poort is een micro SD kaartsleuf welke zich onder het batterijdeksel bevindt, naast de batterij.

Mounting. De enige manier om deze camera te monteren is via zijn ¼ inch schroefdraad. Hiermee past het op bijna alle selfiesticks en statieven, wat uiterst gemakkelijk is.

De Xiaomi Mijia kan onder meer met 30 fps in 4K opnemen (3840 x 2160) en 1080p (1920 x 1080) met 100/60/30 fps. De lens heeft een diafragma van f/2.8 en heeft een gezichtsveld van 145 graden. Het kan 8.3MP foto’s maken (3840 x 2160), plus deze mini actiecamera biedt de mogelijkheid om ‘RAW’ foto's te creëren!

De Mijia maakt gebruik van een standaard app, die samen wordt gebruikt met andere Mijia elektronische apparaten. Dit is het menu: Ga terug naar de verbindingspagina / Instellingenpagina / Schakel vervorming in of uit / Schakel rasterlijnen in of uit / Opnamemodi selecteren / Galerij / Ontspanknop / Resolutie selectie.

Ondanks dat je geen gespecialiseerde app hebt, is de navigatie en verbinding naadloos en ziet de interface er heel netjes uit. Net als bij andere actiecams kan je de app gebruiken om de actiecamera live te bedienen en de beelden op afstand bekijken.

Zijn batterij. De batterij heeft een capaciteit van 1450 mAh, wat groter is dan bij andere actie camera’s (de meeste zijn ongeveer 1100 mAh), waardoor het eveneens langer kan opnemen.

Als laatste is belangrijk om te weten dat de Mijia 4K niet standaard word geleverd met extra accessoires zoals houders of een waterdichte behuizing. Er zijn echter veel externe accessoires naar wens bij Actioncam-Mania verkrijgbaar.

De Xiaomi Mijia is een camera om absoluut te bewonderen: het is zeer zeker een prachtig product en je vind ‘m hier uiteraard bij Actioncam-Mania.nl

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=Xiaomi+Mijia+4K