Is een gewone DSLR camera een beetje te groot of omvangrijk voor jou? Kijk dan hier even naar de Y2000 camcorder van Actioncam-Mania. Deze DSLR stijl mini camera is (waarschijnlijk) ‘s werelds kleinste HD-camcorder 

De beste camera...

Ze zeggen wel dat de beste camera diegene is die je altijd bij je hebt. Nou, met de Y2000 is dat geen grote opgave meer, aangezien het niet echt bijzonder veel ruimte inneemt van jouw jas- of broekzak.

Deze Y2000 camera van Actioncam-Mania laat jou wellicht een beetje denken aan de spy cameraatjes welke in het ‘Koude Oorlog’ tijdperk gebruikt werden door spionnen voor het vergaren van geheime inlichtingen.

Het lijkt in eerste instantie dat er een flinke behendigheid nodig is van jouw ‘grote’ vingers om er opnames mee te maken, maar wees gerust: de één-knops bediening zorgt voor een heel eenvoudige manier van opnemen.

Autofocus

Het biedt eveneens een automatische scherpstelling en bevat een 2 Megapixel beeldsensor welke foto’s maakt met een resolutie van 1600 x 1200 en video vastlegt van 30 fps bij een resolutie van 640 x 480.

Zijn opgeslagen afbeeldingen worden bewaard als JPEG bestanden en de video’s als AVI documenten. Beide opgeslagen bestandstypes worden opgeslagen op een microSD kaart. De Y2000 ondersteunt microSD kaarten van maximaal 32 GB.

Beelden terugzien

Het is geen geheim dat het niet mogelijk is om jouw foto’s of video’s op deze micro camera terug te bekijken.

De enige manier om al die foto’s en video’s die jij gemaakt hebt te kunnen controleren, is zodoende via een micro USB 2.0 verbinding met een computer, of door de microSD geheugenkaart te verwijderen en door middel van een kaartlezer elders te openen.

Fijn om te weten is dat je met de Y2000 camcorder van Actioncam-Mania op een 32 gigabyte geheugenkaartje ongeveer 50.000 foto’s kan opslaan. Dus daar kan je waarschijnlijk wel even mee vooruit!

Ook prettig is het feit dat je met zijn oplaadbare batterij 30 minuten kan klikken en/of filmen na deze een uur opladen te hebben via USB.

Een unieke camera

De Y2000 doet niet echt mee aan de megapixelrace die momenteel gaande is, maar biedt wel unieke mogelijkheden om ongemerkt opnamen te maken en hem overal mee naar toe te nemen zonder dat dit door iemand wordt opgemerkt.

Ben jij nu ook gefascineerd geraakt om ‘s werelds kleinste digitale camera te gaan gebruiken, of zoek je een perfect cadeau voor een kind die zijn of haar wereld via een micro camera wenst te ontdekken. Neem in dat geval een kijkje bij Actioncam-Mania op de product pagina van de Y2000.

Y2000