Vandaag bekijken we de mogelijkheden van een bijzondere camera tool die prima op reis mee te nemen is: De Yelangu L4 gemotoriseerde autodolly.

Het is in principe een gemotoriseerde slider die voor allerlei mogelijke camera’s geschikt is, zoals een digitale spiegelreflexcamera, action cam of zelfs een smartphone wanneer je dat wenst.

Eén ding is in ieder geval zeker: Je kan hiermee fantastische videobeelden voor je vlogs mee creëren.

De specificaties

De eenheid op zichzelf is ultra-compact en licht van gewicht met zijn bescheiden gewicht van 567 gram. Het beschikt over inklapbare wielen en een ingebouwde oplaadbare batterij, een afstandsbediening plus twee reservebatterijen.

Het heeft drie werksnelheden. Op zijn snelste beweegt het 2.5 cm per seconde, de standaard snelheid bedraagt 2.1 cm per seconde èn op z’n traagst is dit 1.7 cm per seconde.

De opvouwbare wielen kunnen worden aangepast om jou zo allerlei verschillende opnamehoeken te verschaffen. Het maximale draaggewicht is ongeveer 3 Kg... Dus zou het geschikt moeten zijn voor de meeste type DSLR / Mirrorless-camera’s en lichtere camerasystemen.

Deze Yelangu L4 automatisch dolly is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het voelt behoorlijk robuust en solide aan in de hand. Het super compacte formaat betekent dat het behoorlijk draagbaar is en dat je het zodoende gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Waarom een dolly

Een gemotoriseerde cameradolly is zeer veelzijdig. Het is super handig voor langzame, cinematografische panning, ronde hoeken tot 360 graden of rechte camerabewegingen. Dit is alsook een geweldige cameratechniek bij het uitlichten van een object in een video.

Het is ideaal voor het maken van dynamische opnamen op vlakke en gladde oppervlakken: Je hoeft enkel maar jouw camera erop te plaatsen en deze dolly werkt gelijk al als een mini opnameplatform!

Je kan hier eveneens een kogelkop basisplaat op installeren.

Dus of jij nu een dynamische opname nodig hebt vanaf een tafeltje, het aanrecht, de vloer voor een openhaard of zelfs vanaf een badkamermeubel ... deze kleine cameraman-tool helpt je wel bij die klus!

Time-lapse en zo

Time-lapse video’s zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook geweldig om naar te kijken. Dit is een superhandige accessoire om dit makkelijk te realiseren!

Of wil jij jouw producten voor de verkoop extra laten opvallen op Instagram? Gebruik de Yelangu L4 om creatieve camera beweging toe te voegen. Jouw verkoopproducten verdienen deze extra aandacht altijd wel!

Kortom, die Yelangu L4 gemotoriseerde reis cameraslider is een geweldig hulpmiddel voor iedere videograaf, ongeacht het ervaringsniveau, voor het maken van soepel filmisch beeldmateriaal in video’s.

Maar houd er rekening mee dat dit apparaatje aanvankelijk bedoeld is voor langzaam bewegende beelden of time-lapses, dus niet voor snelle of racerachtige bewegingen...

Geweldige investering

De Yelangu L4 is niet alleen een geweldige investering, maar is via Actioncam-Mania ook nog eens flink betaalbaar.  Het is heel gemakkelijk in gebruik. Ga er gewoonweg mee op pad, experimenteer ermee...  en beleef er veel plezier mee!

https://www.actioncam-mania.nl/yelangu-l4x-camera-wiel-dolly-ii-elektrische-bijhouden-van-schuif-3-wiel-video-katrol-rollen-dolly-auto-met-afstandsbediening-voor-dslr-home-dv-camera-s-gopro-smartphones-max-belasting-3kg.html

Via funkykit en co