Het is een algemene perceptie dat een Actioncam-Mania zonnebril jou er een stuk cooler uit laat zien! Plus met een zonnebril op, voel jij je gewoon ineens een stuk zelfverzekerder. Mensen met een zonnebril lijken daarnaast soms ook wel wat meer invloed te hebben dan die met enkel povere naakte ogen.

Een zonnebril kan tevens cool zijn omdat het kan voorkomen dat anderen in jouw ziel naar binnen kunnen kijken. Ze zijn zonder meer gaaf te noemen omdat ze jouw ogen bedekken, waardoor anderen niet kunnen zien waar jij naar kijkt. Evenals het verbergen van allerlei gezichtsuitdrukkingen. Ze laten jou er op deze wijze er een stuk ontspannender en minder emotioneel uitzien.

Coole modeaccessoire

Een zonnebril is natuurlijk ook jouw favoriete toevoeging aan elke garderobe stuk. Ze zijn super omdat er zoveel verschillende kleuren, soorten, stijlen en maten zijn. Want als jij over verschillende paren beschikt, dan kan jij daar zo iedere dag weer een nieuwe persoonlijkheid van jouzelf mee tevoorschijn toveren!

Het mogen dan misschien geweldige modeaccessoires  zijn, maar wat nog belangrijker is, is dat de zonnebril van extreem belang is als het gaat om het behoud van een goede gezondheid van de ogen.

De belangrijkste factor bij het dragen van een zonnebril is immers om jouw ogen te beschermen tegen de brandende hitte. En hoe meer jouw ogen gewend raken aan de zonnebril, hoe beter je ogen op de lange termijn zullen zijn.

UV protectie

De UV straling van de zon kan schadelijk zijn. Hoedjes en petten met een brede randen kunnen ongeveer 50 procent van de UV straling voor jouw ogen blokkeren, maar optometristen zeggen dat dit niet voldoende bescherming biedt.

Des te donkerder de lenzen van een zonnebril zijn hoeft niet te betekenen dat deze betere beschermende eigenschappen hebben. Donkere kleuren vergroten namelijk de verwijding van de pupil, waardoor er nog meer schadelijke UV stralen in het oog kunnen komen dan zonder bril!

UV400 bescherming

Het toverwoord is zodoende UV400. UV400 is de categorie van zonnebrillen die alle lichtstralen met golflengtes tot 400 nanometer blokkeert. Dit omvat alle UV-A en UV-B stralen.

Draag daarom dus altijd een zonnebril met gegarandeerde UV400 bescherming! UV-C-stralen worden in principe al geabsorbeerd door de atmosfeer van de aarde, maar UV-B- en UV-A-stralen dringen ongehinderd door naar het aardoppervlak. De aanduiding UV400 met een gegarandeerde UV bescherming beschermt jou tegen al deze schadelijke straling.

Blauwlichtbescherming

Langdurige blootstelling aan het blauwe en violette deel van het zonnespectrum is in verband gebracht met een risicofactor voor maculaire degeneratie, vooral bij individuen die ‘zongevoelig’ zijn.

Comfortabel zicht

Naast het beschermen van jouw gezondheid, helpt het dragen van een zonnebril je eveneens om gewoon beter te kunnen zien bij fel licht. Ze verminderen verblinding en verbeteren de kleuren en het contrast van jouw zicht, opdat je jouw buitenomgeving beter kunt opnemen of bijvoorbeeld veiliger kunt rijden. Het voorkomt ook dat de ogen kunnen gaan tranen.

Hoofdpijn en migraine.

Voor veel mensen die (regelmatig) migraine of zware hoofdpijn krijgen, kan fel zonlicht een belangrijke trigger zijn. Door een UV400 zonnebril te dragen, kan je in dit geval beter genieten van de zon zonder dit ongemak te riskeren.

Kortom, afgezien van hun belangrijke status als stijlaccessoire, biedt een UV400 zonnebril een hoop voordelen voor jouw ogen. Ze verminderen niet alleen verblinding, voorkomt oogproblemen, maar draagt het ook nog eens bij aan een beter zicht. Shop hier bij Actioncam-Mania voor een hoogwaardige UV400 zonnebril.

zonnebril

eyeglass case