‘Home is where the heart is’ is vrij vertaald vanuit het Engels ‘Oost, West, thuis best’.

Dit spreekwoord ‘thuis is waar het hart is’ kan op twee verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Allereerst kan het betekenen dat waar onze geliefden zich ook bevinden, dat dat ons thuis is. Waar iemands hart is zal derhalve het ware thuis zijn. Dus ongeacht waar iemand werd geboren of opgegroeid, is hun echte thuis de plaats waar zij het meest om geven in deze wereld.

Daarnaast kan het betekenen dat onze liefde (ons 'hart') zich concentreert rond het ouderlijk huis. Het hart van een persoon zal dus altijd thuis zijn. Dit betekent dat hun liefde, genegenheid en dierbare herinneringen altijd verbonden zijn met de plaats waar ze wonen.

Maar er zijn verschillen in oorzaak en gevolg in elke interpretatie. In de eerste zorgt liefde ervoor dat we ons thuis voelen. In de tweede laat het thuisgevoel ons liefde voelen.

Elvis Presley zong het volgende: “Home is where the heart is, and my heart is anywhere you are, anywhere you are is home. I don't need a mansion on a hill that overlooks the sea. Anywhere you’re with me is home...”

Dus wellicht is voor echt actieve personen het juist de actie waar ons hart is! Want waar zij zich ook bevinden, voelen zij zich volop thuis met de action cam in de hand en de actie vanop het land. Of de zee, wanneer ze eerder een waterrat zijn of gewoon een enorme bewonderaar zijn van de unieke diverse onderwaterwereld!

Sommigen onder ons zullen zich misschien afvragen: “Is al die actie niet wat gevaarlijk”. Maar de filosofen onder ons zullen stellen dat het leven zonder een actief doel een stuk hachelijker is! Niets geeft een persoon namelijk meer innerlijke voldaanheid  en vrede als een duidelijk idee van waar de reis naartoe gaat.

En om ergens te kunnen komen, moet jij voor jezelf echt wel een einddoel definiëren. Dat is essentieel. En des sneller jij dit definieert, des te duidelijker al het andere zal worden. Want leven zonder een doel is wellicht een leven zonder bestemming...

En dus is de hamvraag: “Waar kijk jij naar uit in jouw actie leven?

Jouw doel in het actie leven zou kunnen zijn de dingen te vinden en te doen die je laat glimlachen en de tijd doet vergeten. Zelfs als je nog niet zeker bent van wat je precies wilt (bereiken), begeef je dan in de verkennings en experimentele fase van jouw leven en geniet van die unieke actieve actiereis.

Tenslotte, een sterk gevoel voor een doelgerichte actie bestemming voedt jouw motivatie en die van jouw action cam. Ze zeggen wel dat succesvolle personen een echt duidelijk richtingsgevoel hebben. Zij hebben een duidelijk begrip van wat hun actie succes voor hen betekent.

Dat denkt Actioncam-Mania ook. Dus is het is de actie waar ons hart is en de action cam die dit allemaal haarfijn vastlegt!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=actie

Pssst: Het idee voor dit artikel ontstond mede dankzij de medium site