Stel je eens de perfecte zomer voor. Dan zou je barbecues met vrienden hebben, zwembadfeesten of andere outdoor sports beleven en sightseeing vakanties kunnen voorstellen. Er was altijd genoeg om naar uit te kijken in het seizoen van de zon. Maar met de coronavirus pandemie ziet de zomer van 2020 er misschien iets anders uit dan normaal. Actioncam-Mania weet dat ook maar al te goed. 

Maar ondanks de teleurstelling van geannuleerde concerten en niet beschikbare vakantielocaties is het met een beetje creativiteit toch nog steeds mogelijk om als gezin een ​​leuke zomer te beleven. We hebben hier een lijstje samengesteld met wat alternatieve activiteiten die deze zomer toch nog op een andere manier een beetje onvergetelijk maken.

Wanneer je het zwembad niet kunt bezoeken 

Zwemmen is synoniem met zomer, maar de protocollen voor sociale afstand kunnen dit jaar een beperkte toegang tot openbare of gemeenschappelijke zwembaden betekenen. Als jouw favoriete zwemlocatie zijn deuren heeft gesloten, overweeg dan deze opties. 

Gebruik een gazonsproeier - Als je over een tuin beschikt, haal dan een gazonsproeier tevoorschijn waardoor kinderen in het sproeiende water rond kunnen rennen. Misschien krijg je zelf ook wel de drang om er ook even doorheen te rennen. 

Koop een kinderzwembad - Het is misschien niet het toppunt van luxe, maar een goedkoop kinderzwembad is toch beter dan niets! Koel er lekker in af. 

Heb een spuitpistoolgevecht - Soms heb je sowieso geen zin om een duik in een zwembad te nemen. Spuit elkaar in plaats daarvan lekker nat met spuitpistolen. 

Ga naar een meer of de zee - Zwembaden zijn misschien verboden terrein, maar veel meren en stranden zijn nog steeds open voor openbaar zwemmen. Als er meren in jouw omgeving zijn, controleer dan hun huidige zwembeperkingen alvorens je erop uit trekt.

Wanneer je niet op vakantie kunt gaan 

Een zomer zonder vakantie klinkt misschien als een grote minpunt, vooral als reizen een familietraditie is. Dit jaar, met de reisbeperkingen die waarschijnlijk nog wel even zullen duren, moet je zodoende proberen jouw gedachten over vakantie opnieuw met alternatieven te formuleren. 

Kamperen in de achtertuin - Houd een kampvuurtje, vertel spookachtige verhalen en breng de nacht door onder de sterrenhemel. Dit alles in je eigen achtertuin. 

Neem een ​​culinaire ‘vakantie’ - Kan je de wereld niet rondreizen? Breng dan de smaken van verre keukens naar jouw eigen keuken. Probeer eens per week een nieuw recept uit van een plek die je ooit wil bezoeken. 

Geniet van het buitenleven - Na maanden in de lockdown kunnen we allemaal wel wat meer frisse lucht gebruiken. Ga picknicken, doe een wandeling of maak een mooie rit. 

Profiteer van virtuele rondleidingen - Beroemde sites en musea van wereldklasse over de hele wereld zijn tijdens Covid-19 op de virtuele toer gegaan. Bestemmingen zoals het Louvre, Amerikaanse natuurparken en het Van Gogh museum hebben nu allemaal online rondleidingen beschikbaar. 

Ook al zet COVID-19 deze zomer een grote streep door al jouw plannen; er zijn desondanks nog genoeg dingen die jij kan doen. Als je hierbij een beetje creatief denkt, dan kan er toch nog voldoende uit deze lastige situatie gehaald worden. Met een beetje vindingrijkheid, initiatief en wat leuke outdoor sports accessoires van Actioncam-Mania kan je toch nog een heel leuke zomer beleven terwijl je daarbij tevens de sociale afstands- en reisrichtlijnen respecteert. 

outdoor sports