Eén van de beste en schijnbaar meest betaalbare manieren om van het buitenleven te genieten, is door te gaan kamperen. Als dit echter de allereerste keer is dat je een tent op wilt zetten, dan kom je er al snel achter dat er toch wel het een en ander aan camping gear nodig is om dit mogelijk te maken. 

Als je vervolgens door alle coole camping spullen bij Actioncam-Mania bladert, zou jij al snel even op je achterhoofd kunnen krabben bij de gedachte wat nu de absolute basis artikelen zijn om jouw kampeertocht tot een succes te maken. Gelukkig hebben wij hier voor jou een beginnersgids voor camping gear gemaakt met een lijstje van alle essentiële kampeerartikelen die jij voor je outdoor trip nodig hebt.

Tent

Een goede schuilplaats is van cruciaal belang omdat het je tegen de elementen beschermt en je droog, warm en comfortabel houdt. Als het weer even niet zo plezant is, zou je noodzakelijk urenlang door je tent moeten kruipen, dus kies zodoende voor een schuilplaats die niet krap is en genoeg ruimte biedt voor elk persoon die zich in de tent bevindt.

Met een ‘tweedeurs’ tent kan je prettig uitstappen zonder dat je over een mogelijke partner moet kruipen, tenzij dat jij dit gewoon heel erg lekker en fijn vindt! Tenten met wat meer ruimte voorin, bieden zo handig opslag voor allerlei caming gear en jouw vuile schoenen.

Slaapzak

Een goede slaapzak is net zo belangrijk als een goede tent, want als jij je niet ellendig wilt voelen omdat jij niet prettig kan slapen, dan zal je ook niet echt genieten van jouw (mini) vakantietrip.

Camping mat / matras

Een camping mat of matras is cruciaal om comfortabel te kunnen slapen, omdat het een laagje dempende en isolerende lucht tussen jouw lichaam en de koude, harde ondergrond aanbrengt. Indien je met de auto op pad bent, kies dan voor het meest comfortabele luchtbed of zo dat jij in je tent kunt plaatsen. Backpackers hebben (helaas) een lichtgewicht, duurzaam matras nodig die opblaasbaar is of van foam gemaakt is.

Kookbenodigdheden

Vanzelfsprekend is een kooktoestel cruciaal voor het bereiden van smakelijke maaltijden, maar het kan ook worden gebruikt om water te zuiveren en warme dranken te maken om jezelf warm te houden in mogelijk wat koudere klimaten.

Mes

Of je nu aardappelen moet schillen, nylondraad wilt doorsnijden of roomkaas op een broodje moet smeren, je hebt uiteindelijk een mes of multi-functionele outdoor tool nodig om goed te kamperen.

Hoofdlamp / zaklamp / lantaarn

Met wat verlichting kan jij jezelf niet alleen verplaatsen en dingen in de duisternis doen, maar alsook signalen geven in absolute noodsituaties. Het is uiteraard ook heel prettig als je in het donker moet eten of wilt lezen.

Waterfles

Hydratatie is een topprioriteit, dus is het essentieel dat je tijdens het kamperen iets hebt om water en andere drankjes in te bewaren. Het maakt hierbij niet uit of je hier nu een waterfles of een watertas/camelback voor gebruikt, of alletwee.

Klapstoel / strandstoel

Nadat je een paar minuten op een bankje of op de harde grond hebt gezeten, zou je echt wel willen dat je een soort kampeerstoel had meegenomen. Voor veel backpackers is een ultralight Foam XPE kussen van Actioncam-Mania ook een genot!

EHBO kit

Schrammen, beten en andere pijntjes komen regelmatig voor tijdens het kamperen, dus moet je altijd een EHBO kit meenemen.

Vergeet daarnaast ook zaken als medicatie, hygiëneproducten of iets anders waardoor jij je een beetje menselijker voelt. De basisregel is echter eenvoudig: als je aan het backpacken bent, wil je jouw inpaklijst zo klein mogelijk houden met enkel essentiële tools van Actioncam-Mania en andere benodigdheden. Als je echter aan het kamperen bent, dan kan je die auto van je met zoveel mogelijk spul inpakken wat er maar inpast, want je hoeft dit toch nergens anders mee naartoe te slepen!

camping