De verkrijgbare fiets verlichting wordt steeds lichter plus kleiner en biedt daarnaast een steeds helderdere verlichting voor de rijveiligheid.

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe voorverlichting, dan zou je jezelf eerst hetvolgende af kunnen vragen: Wil je zien of gezien worden? Of allebei?

Een goed verlichte fiets is uitgerust met verlichting aan de voor- en achterkant om jouw zichtbaarheid te garanderen. Natuurlijk moet je ook de zij reflectoren niet vergeten!

Voor het woon-werkverkeer of het fietsen in het donker, en dan met name tijdens ritten die ver verwijderd zijn van omgevingslichtbronnen, moet je voorlamp voorzien zijn van een sterk verlichtingssysteem, opdat je toch goed voor je uit kan zien.

High-output verlichtings systemen zijn meestal voorzien van (oplaadbare) batterijen of een accu en zorgen voor een maximale verlichting. Ze zijn wellicht wat duurder dan de standaard veiligheidslichten maar hebben dan ook veel meer lichtopbrengst en helpen jou beter te zien in vrijwel alle omstandigheden waar je ook op pad bent.

Voorlampen kan je op jouw fietsstuur monteren, maar veel kunnen ook op je helm bevestigd worden. Bij trailrijden met een mountainbike in het donker kan je beide typen gebruiken. Een op de helm gemonteerd lamp is dan echter het meest veelzijdig, aangezien je het gemakkelijk in een richting kan draaien.

Veiligheidsverlichting voor achter kan onder meer op jouw rugzak of zadelpen worden gemonteerd. Sommige kunnen ook volledig op de achterzijde van de fiets bevestigd worden.

Naast iedereen aan te moedigen om er met de fiets op uit te gaan, is het soms ook verstandig om fietsers ervan bewust te maken dat ze ook overdag beter moeten opvallen. Schaf daarom een LED-fietslamp aan met een knipperfunctie en gebruik het als een dagrijlicht.

Terwijl het gebruik van dergelijke knipperlichten overdag een fietser niet helpt om beter te zien, verhoogt het wel dramatisch de zichtbaarheid van de fietser voor naar anderen. Het gebruik van één van deze ‘LED-flitsers’ is het eenvoudigste en misschien wel het meest effectieve wat je kan doen om jouw zichtbaarheid duidelijk te vergroten.

Maar probeer ‘s nachts het gebruik van een knipperend frontlicht te vermijden. Een vaste lichtbron is in het donker namelijk duidelijk zichtbaar èn is dan ook niet hinderlijk voor andere personen op de weg. Bij constant licht is het voor aankomende weggebruikers tevens veel gemakkelijker te beoordelen hoe ver jij van hen verwijderd bent en hoe snel jij hen nadert.

Houd er daarnaast rekening mee dat een standaard dimlicht van een auto ongeveer 700 lumen bedraagt. Met de nieuwe fietsverlichting die momenteel behoorlijk wat lumen aanbieden, is het voor fietsers nu heel eenvoudig om eveneens andere weggebruikers te verblinden.

Fiets veilig en doe dit met betrouwbare LED fiets verlichting van Actioncam-Mania.nl

https://www.actioncam-mania.nl/gopro-hero-accessoires/fiets-verlichting