De helm, beter bekend als een beschermende bedekking voor op het hoofd, is één van de meest universele vormen van bepantsering. Helmen worden meestal beschouwd als militaire uitrusting, maar ze worden ook gedragen door bijvoorbeeld brandweerlieden, bouwvakkers, motorrijders, spelers van verschillende sporten, plus fietsers. Vergeet daarbij ook alle helm dragers met een GoPro houder niet!

Militaire helmen dateren uit de oudheid. Hun basisfunctie was om het hoofd, het gezicht en soms de nek te beschermen tegen projectielen en de snijdende slagen van zwaarden, speren, pijlen en andere wapens.

Hedendaagse helmen zijn handig als veiligheidsuitrusting om verwondingen in een ongecontroleerde omgeving te voorkomen. Wanneer je een crash of een botsing niet kunt voorkomen, maar je weet dat het zal gebeuren, dan kan een helm letsel aan het hoofd voorkomen of minimaliseren . Die hersentjes van je goed beschermen lijkt  mij altijd wel een heel strak plan!

Een helmcamera is een actiecamera welke bevestigd is via een helm houder. Hiermee kan iedere GoPro sporter of filmer simpel vanuit zijn eigen gezichtspunt een visuele registratie maken (dit wordt ook wel POV genoemd).

Veel sportliefhebbers gebruiken een helm camera om de essentie van de sport waar ze van houden op video vast te leggen. Veel paragliderpiloten dragen daarom een helmcamera om hun vluchten te registreren. Maar je kan het uiteraard ook toepassen bij het motorrijden, snowboarden, autoracen, zeilen, snowboarden, mountainbiken, raften, etc.

Het dragen van een camera via een helm houder blijkt alsook populair bij bikers en fietsers als een veiligheidshulpmiddel omdat het deze berijders toestaat hun roadtrips op te nemen en eventuele ongelukken vanuit hun gezichtspunt vast te leggen. Deze opnames kunnen dan als bewijsmateriaal in een rechtbank worden gebruikt.

Bevestig jouw GoPro aan een fiets-, ski-, kajak- òf wat dan ook sporthelm om zo héél interessante opnames te maken. Wees er echter te allen tijde bewust van altijd een helm te selecteren die voldoet aan de van toepassing zijnde veiligheidsnormen wanneer jij een helm met een GoPro helm houder gebruikt.

Helmcamera’s zijn uiterst populair onder de extreme sport enthousiastelingen. Het beste aan een camera op een helm houder is dat het je zicht niet belemmert en dat jij tegelijkertijd je handen vrijhoudt!

Een helmcamera is een fantastische tool om al die geweldige persoonlijke momenten vast te leggen.

Wanneer start jij jouw camera avonturen via je helm houder van Actioncam-Mania.nl ?

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=helm+houder