Kamperen roept bij mij altijd fijne herinneringen op van de geweldige tijd die ik in de aflopen jaren onder het tentdoek beleefd heb. Al zittend op de camping bij een geïmproviseerde tafel met een groep fijne vrienden op een warme zomeravond, waarbij er flink gelachen wordt terwijl er leuke grappen uitgewisseld worden onder het genot van een lekker drankje. Het leven kan dan bijna niet aangenamer worden!

Wij Nederlanders houden van kamperen op een camping en hier zijn nog een paar andere redenen waarom:

Zorgt voor een gezondheid boost

Je zult er versteld van staan hoeveel fysieke en mentale gezondheidsvoordelen jij kan verkrijgen uit een weekend in de ‘open lucht’. Je huid bijvoorbeeld blootstellen aan de eerste zonnestralen van de lentezon voelt direct al verjongend aan.

Gezellig socialiseren

Sommigen onder ons genieten liever van de eenzaamheid en mogelijke meditatie sessies welke je op de camping kan ervaren... Maar voor diegenen die eerder geneigd zijn om er een prettige sociale gebeurtenis van te maken, welnu dit verlengt jouw levensduur mogelijkerlijkerwijs een beetje, zonder dat jij dit zelfs ook maar door hebt!

Goede nachtrust

Een kampvuur voor het slapengaan op de camping is de perfecte manier om te ontspannen en die actieve hersenen van jou uit te schakelen. Jij zal waarschijnlijk ook wel wat fysiek uitgeput zijn na een dag kamperen, dus zolang je een goed slaapkussen en een comfortabele slaapzak hebt, dan ben je zeker klaar voor een topnacht onder de sterren.

Ontkoppel je van jouw gadgets

De explosie van mobiele technologie heeft geleid tot toegenomen belangstelling en onderzoek naar de mogelijke negatieve effecten die het heeft op onze gezondheid. Studies hebben aangetoond dat bezorgdheden en slechte slaap gekoppeld kunnen worden aan het overmatig gebruik van telefoons en computers, dus een weekend zonder jouw verslavende communicatieve gadgets zal je meer goed doen dan jij zou denken!

Frisse en verse lucht

Heb jij je ooit afgevraagd waarom we veelal diep ademhalen wanneer we in de frisse lucht stappen? Welnu, afgezien van het gebrek aan vervuiling dat ons systeem binnenkomt, bevat de lucht in gebieden met een hoge boomdichtheid hogere niveaus van zuurstof. Dit brengt in een grote diepe zucht extra zuurstof naar de hersenen.

Dit zorgt ervoor dat er meer goede dingen vrij komt zoals serotonine, wat de stemming positief opvoert. Je zal je hierdoor dus een stuk beter voelen! Een weekend in verse lucht zonder vervuiling helpt eveneens bij het lichaam te ontgiften, waardoor jouw immuunsysteem een extra boost krijgt voor een algehele goede gezondheid.

Mensen kijken

Even iets anders: ‘Stiekem’ mensen bestuderen of lichtelijk bespieden is een andere geweldige manier om je tijd te doden op een camping. Kijken hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze samen plezier hebben.

Mensen kijken op het strand is altijd wel vermakelijk. Plaats een aantal beschaafde stadsmensen op het strand, zie hoe ze bijvoorbeeld kunnen strijden om een zandkuil en jij zal de rest van de dag plezier beleven van deze ultieme ‘live-reality-tv-show’. Zorg er uiteraard wel voor dat jij de kunst van discretie beheerst, want anders...

Ga op avontuur

Er zijn vele manieren om een avontuur te definiëren. Voor velen is het heerlijk in een tentje op de camping slapen nog steeds een beetje spannend, nèt als toen je nog een kind was. Het is een mini-avontuur van buiten de norm stappen, hetzij het in de vrije natuur of niet.

Kamperen op zich is altijd een klein avontuur, welke je met andere mensen kan delen totdat jij niet meer in je slaapzak kan komen. Dus ga erop uit en geniet van al deze geweldige gezondheidsvoordelen en sociale camping ervaringen.

Vergeet echter niet voordat je op camping avontuur gaat alle handinge en nuttige camping accessoires van actioncam-mania te raadplegen. Daar zit namelijk vast wel iets tussen wat jouw beleving nog aangenamer kan maken!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=camping

Bron en idee: coolofthewild