We behandelen hier vandaag bij Actioncam-Mania wel een heel bijzondere ontdekker van (bewegende) objecten, namelijk de ‘fish finder’. De naam onthult het al een beetje. Maar hier is voor de zekerheid de volledige definitie:

“Een fishfinder is een apparaat gemaakt om de aanwezigheid van vis onder de waterspiegel te bekijken en helpt alsook om de diepte van het water te meten.”

Het onthult daarnaast alle andere aanwezige objecten onderwater zoals rotsen, wrakstukken en scholen vissen die onze eigen ogen niet direct zelf kunnen waarnemen.

Wat voor soort fish finder jij ook gebruikt. Als het gaat om viszoekers, is elk apparaat dusdanig ontworpen om dezelfde taak uit te kunnen voeren. Dit is de meting van de waterdiepte, welke verkregen wordt door een uniek grafisch beeld samen te stellen van alle onderliggende objecten èn daarnaast vanuit iedere beeldhoek de bodemstructuur van het water.

De basisonderdelen van een fish finder

Een fishfinder bestaat uit 2 delen: Een transducer en een display. Je kan dit zien als een zender en ontvanger.

De transducer

De transducer functioneert als de oren van jouw fish finder en het display als jouw ‘derde oog’ om zo heel fijn en nauwkeurig vissen onder water te lokaliseren.

Die transducer werkt met sonartechnologie welke objecten herkent met behulp van elektrische signalen en vervolgens deze grootte- en afstandsgegevens grafisch weergeeft.

Een elektrische golf wordt aangemaakt via de transducer en door zijn zender door het water geleid. Wanneer deze golf door een object onderbroken wordt, dan stuitert deze vervolgens terug naar het computeronderdeel of de weergave-eenheid.

Wanneer die geluidsgolf objecten raakt, dan houdt deze rekening met de vorm, grootte en hoogte van het object. Dit grafische spektakel wordt daarna naar het display toegezonden.

Het display

Het display is dan ook het belangrijkste onderdeel van een fish finder apparaat.

Het toont allerlei mogelijke informatie waaronder onder meer afbeeldingen, de waterdiepte, temperatuur, snelheid boven water, bodemvorm en soorten... Plus uiteraard de mogelijke vislocatie!

De gebruiker heeft daarbij via het ingebouwde menusysteem een volledige controle over hoe hij zijn viszoeker wenst te bedienen.

Super tool

Een fish finder gadget hoeft niet enkel door commerciële vissers gebruikt te worden. Het is eveneens een super tool voor sportvissers.

Een draagbare fish finder van Actioncam-Mania is ideaal voor wanneer jij niet een eenheid permanent op een boot kan monteren. Het is een uitstekende oplossing voor tijdelijke montage op kleine boten, voor visreizen, of fishing trips op grote meren en uiteraard op zee.

Het is speciaal ontworpen voor amateur en professionele vissers om de vislocatie (al dan niet in groepen) te achterhalen. Jazeker, met zo’n betaalbare draadloze fish finder van Actioncam-Mania vis jij echt niet meer (zo snel) achter het net!

fish finder

Via o.a. justfished