Fitness, dans of yoga voor je geestelijke gezondheid

Aangezien het totale aantal gevallen van coronavirus met de dag toeneemt, kiezen steeds meer mensen ervoor om zichzelf thuis te isoleren om de verspreiding van het steeds groter wordende virus te stoppen.

Zelfisolatie kan van invloed zijn op jouw mentale en fysieke gezondheid, vooral met de extra angst rond persoonlijke gezondheid en hygiëne, maar vasthouden aan een fitness, dans of yoga routine kan deze hysterie en paniek ietwat verminderen, terwijl je toch nog een beetje actief blijft.

Het thuis oefenen van fitness, yoga of andere bewegingssporten is een geweldige manier om een lichamelijke routine te ontwikkelen die jouw lichaam en geest aanspreekt zonder dat jij hoeft te investeren in dure apparatuur.

Dus als jij je mentale en fysieke gezondheid de komende weken in topconditie wilt houden, dan zou je allereerst aan yoga kunnen denken.

Yoga

Met zijn veelzijdigheid en het vermogen om het zonder apparatuur te beoefenen, is yoga namelijk een favoriete workout voor thuis. Naast het helpen verbeteren van jouw fysieke mobiliteit, kracht en flexibiliteit, kan yoga jou zeker meehelpen jouw mentale welzijn te ontwikkelen.

Yoga kan overal in huis worden beoefend. Dat kan in de tuin, slaapkamer of garage, want het enige dat je nodig hebt is een Actioncam-Mania yogamat! Je zou hier wat ideetjes op kunnen doen (is wel in het Engels): https://bit.ly/2wqb9V7

Circuittraining / Fitness

Met circuittraining kan jij simpel ieder deel van het lichaam targeten en trainen waarop jij je wenst te concentreren. Het mooie van deze circuittraining is de veelzijdigheid.

Verscheidene trainingsbewegingen vormen een circuittraining, wat betekent dat je echt niet 30 minuten vast zit aan een enkele eentonige oefening. Hier is een via Google Translate vertaalde trainingspagina: https://bit.ly/2J1AVBK

Dansen / Zumba / aerobics

Dansen is een geweldige manier om jouw lichaam te oefenen als jij niet het gevoel wilt hebben dat je aan het trainen bent en het zal jou flink meehelpen als je op zoek bent naar een manier om jezelf te vermaken terwijl jij geïsoleerd bent.

En of jij nou jouw eigen routine wilt maken of wat choreografie nodig hebt voor het leren van een specifieke dans, je kan met een half uurtje dansen altijd tussen de 200 - 400 calorieën verbranden. Dat zijn er net zoveel als bij fietsen, stevig wandelen of zwemmen.

Zumba als een vorm van aerobics is hierbij één van de meest effectieve dansen om te trainen, omdat het specifiek ontworpen is om calorieën te verbranden en de coördinatie te verbeteren. Op YouTube zijn er vele instructiefilmpjes terug te vinden.

Goed actief

Actioncam-Mania helpt jou graag mee deze komende weken van zelf isolatie goed actief, mentaal en fysiek door te komen. En al die bovengenoemde fitness, dans of yoga oefeningen zijn hierbij echt wel ideaal.

Welnu, blijf gezond en ontspannen. Dan komt het langzaamaan allemaal wel goed! Toi-toi-toi!

fitness

yoga