Een hangmat van Actioncam-Mania is een perfecte manier om heerlijk te ontspannen, een dutje te doen, er een boek in te lezen of gewoon op de meest luie manier mogelijk van het buitenleven te genieten. Als dat niet het idee van echt ontspannen is, dan weet ik het ook niet meer.

Er zijn tegenwoordig een heleboel verschillende soorten hangmatten beschikbaar. Maar in de meeste gevallen bestaat een hangmat een uit een stoffen draagdoek of gevlochten net die meestal iets boven de grond aan twee bomen wordt bevestigd.

Hangmat toepassing

Ze zijn oorspronkelijk door de lokale bevolking ontwikkeld om op tropische plaatsen te slapen. Dit is namelijk ideaal, omdat het jou van de grond afhoudt en weg van enge beesten en krioelende kleine beestjes.

Er worden ook wel hangmatten op schepen, in jungle-avonturen en bij het kamperen gebruikt. Eén van de grootste voordelen in de wilde natuur is om de schone slaper weg te houden van slangen.

Hangmat geschiedenis

De geschiedenis van de hangmat is echt interessant. Het werd schijnbaar rond 425 voor Christus uitgevonden door een man uit Athene. Hij was een leerling van Socrates, je weet wel, die beroemde filosoof.

En alhoewel ze deze uitvinding claimden, gebruikten veel inheemse stammen al ruim vóór die tijd hangmatten. In het Amazonegebied van Peru in Zuid-Amerika waren de Maya’s namelijk de eerste gebruikers van hangmatten.

Vroeger werden ze veelvuldig vervaardigd van een Hamack boom, maar later gebruikten ze ander soort vezels omdat die meer in overvloed beschikbaar waren.

Christopher Columbus kocht een aantal hangmatten in het nu Caraïbisch gebied, zoals de Bahama’s, en introduceerde ze vervolgens in Spanje en de rest van Europa. Zo rond 1590 gebruikte de Engelse Koninklijke Marine al hangmatten op hun schepen. En ze werden veel later ook nog eens in de ruimte gebruikt in de Apollo en Lunar ruimtevaart programma's. De reden daarvoor? Natuurlijk om wat ruimte in ‘space’ te besparen.

Hangmat installatie

Maak je geen zorgen over de natuurlijke ronding in een lege hangmat, want het gebruik is vrij eenvoudig en veel mensen hebben al wat ervaring met in- en uitstappen opgedaan.

Een veelgemaakte fout die mensen maken, is om de ronding van de hangmat volledig te elimineren door alle speling te verwijderen en de hangmat zoveel mogelijk aan te spannen. Dit is echter nadelig voor jouw comfort. Want hoewel het de hangmat een vlakker oppervlak kan geven, voelt deze daarna wel erg knellend aan.

Hangmat joy!

Het mooie van het slapen of relaxen in een Actioncam-Mania hangmat is dat het jou allerlei posities aanbiedt om in te rusten. En dat is wat jij toch aanvankelijk wou: een hangmat om jou met veel genot te laten ontspannen!

Dus haal even diep adem en geniet gewoon flink van je hangmatleven!

hangmat