De wereld van actiecamera’s is behoorlijk veranderd sinds de komst van de GoPro in 2005. Nu, lang nadat (bijna) iedereen allang is overgestapt van een ouderwetse filmcamera op een echt digitaal apparaat, hebben adrenalinejunkies over de gehele wereld massaal naar hun sport action cam gegrepen om al hun avonturen subliem vast te leggen. En natuurlijk ook vanwege hun veelzijdigheid en grote duurzaamheid.

Beelden van een supersonische skydive vanuit de stratosfeer boven Texel tot een ‘helse’ fietsrit op een ruig bospad in de Ardennen: zo’n actiecamera is de perfecte camera voor het vastleggen van al je meest opwindende avonturen.

En hoewel veel personen al flink wat kaas gegeten hebben van een redelijk professionele postproductie, Hebben wij van Actioncam-Mania nog wel wat handige GoPro tips en trucs om al je avontuurlijke videootjes in kleine meesterwerken te transformeren.

Gebruik een mount

Dit is zonder meer de gemakkelijkste manier om een actievideo op te fleuren en kan de dingen die jij ziet zeker spannender maken. Gelukkig zijn er hier bij Actioncam-Mania honderden verschillende houders verkrijgbaar met bijna ontelbare manieren om ze te monteren.

Dus of jij nu kiest voor een helm- of borstmontage voor het filmen van mountainbike en snowboard ervaringen, of besluit om een (mini-) statief aan te schaffen voor fijne stabiele opnamen, het bezit van de juiste mount is altijd een goed idee!

Vind een nieuw beeldhoek

Een sport action cam biedt een zeer brede kijkhoek die het zeer gemakkelijk maakt om alle actie haarfijn vast te leggen. Maar om echt interessante video’s te maken, kan het echt helpen om een actiecamera wat dichter bij de actie te plaatsen. Je kan met een GoPro die op je borst is vastgemaakt namelijk veel dramatischer beelden opnemen dan door hem op jouw hoofd te plaatsen, omdat het jouw perspectief dichter bij de grond brengt. Zo kent iedere mount zijn eigen unieke beeldhoek mogelijkheden.

Gebruik filters

We hebben het niet over Instagram-achtige retro kleurenfilters of een ander digitaal effect, maar we hebben het over echte fysieke filters die je voor de lens kunt plaatsen om het licht dat jouw actiecamera ziet aangenaam te veranderen en om zo de videokwaliteit te verbeteren.

Je kunt hier bij Actioncam-Mania kiezen uit diverse typen GoPro filters, zoals een neutrale dichtheid (ND) en polarisatie filter, of bijvoorbeeld een rood kleurenfilter om beter onderwater te filmen.

Stabiliteit

Voor het stabiliseren van bewegende beelden is er niets beter dan een cardanische ophanging of gimbal. Het produceren van ongelooflijk vloeiende beelden in vrijwel elke omgeving, van een eenvoudige opname vanuit de hand tot een epische afdaling met de mountainbike gaat namelijk veel gemakkelijk met zo’n unieke stabilisator.

Plan een goed verhaal

Een goed verhaal vertellen is de ruggengraat van elke goede video. Een sterk verhaal zal jouw publiek zeker van het begin tot eind in jouw grip vasthouden, zelfs als de daadwerkelijke filmtechnieken soms ietwat teleurstellend zijn. Maak zodoende een “opname lijstje”, en denk hierbij aan een verhaal met een goed begin, midden en afsluiting. En eh, vergeet er natuurlijk ook niet wat meeslepende muziek aan toe te voegen!

Eén van de geweldige dingen van het werken met een action sport camera, zoals een HAMTOD van Actioncamera-Mania, is dat die zo klein en flexibel is, plus dat ie jou de vrijheid geeft om er flink mee te experimenteren, dus wees niet bang om wat aangename nieuwe dingen te proberen! We wensen jou veel avontuurlijk camera plezier!

mount

statief

stabilisator

filter

HAMTOD