Jij bent waarschijnlijk al eerder neopreen tegengekomen zonder dat je het je realiseerde. Maar wat is nou neopreen? Welnu, neopreen was het eerste ooit geslaagde synthetische rubber dat ooit werd vervaardigd en dateert al uit 1930.

Het is terug te vinden op banden, wetsuits, slangen (niet die sissende live-uitvoeringen) en is niet alleen een bijzonder nuttig materiaal, maar het is nu al zelfs op hoogliggende landingsbanen terechtgekomen.

Deze lekker gewatteerde, dikke stof is sinds kort alsook een favoriet onder mode ontwerpers en biedt een gestructureerde look met additionele warmte.

Waarvan wordt neopreen gemaakt en hoe wordt het vervaardigd?

De technische naam voor dit geschuimde synthetische rubber is polychloropreen, dat meestal bestaat uit koolstof- en waterstofatomen. Neopreen wordt gefabriceerd door een chemische proces waarbij chloropreen wordt gebruikt, waardoor polychloropreenchips achterblijven.

Die chips (nee, niet die gezouten eetbare uitvoeringen) worden vervolgens gesmolten en gemengd met verschillende koolstofpigmenten en schuimmiddelen, welke aansluitend in een oven worden geplaatst en gebakken totdat deze uitzet. Het resulterende neopreen wordt daarna in plakjes gesneden om neopreen vellen in de gewenste dikte te creëren.

Neopreen camera hoesjes

Normaal gesproken vind je neopreen vellen tussen twee stukken van andere stoffen, meestal van polyester of nylon. Soms worden elastische stoffen gemengd om de flexibiliteit van Neopreen te vergroten, wat vooral handig is als het als een kledingstuk wordt gedragen, als draagriem wordt gebruikt of voor flexibele hoesjes voor digitale camera’s!

En waarom ook niet een fijn camera hoesje van neopreen: ze zijn slank, licht van gewicht en zeer functioneel. Een op maat gemaakt camera hoesje van Actioncam-Mania biedt niet alleen een goede pasvorm, maar beschermd het tevens goed tegen vocht en vuil.

Neopreen lens tasjes

Dat geld ook voor die handige neopreen lens tasjes. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten en houden jouw kostbare lenzen veilig. Het dikke maar vooral zachte neopreen garandeert een adequate bescherming tegen barre weersomstandigheden en mogelijke stoten of krassen.

Neopreen lens bags van Actioncam-Mania zijn compatibel met o.a. lenzen van Canon, Nikon, Olympus, Fuji, Pentax, Panasonic, Sony, Leica, Sigma, Tamron, Vivitar, Minolta, Mamiya, Yashica, Kodak, Konica, Hasselblad, Ricoh, Zeiss & Lensbaby.

Oh ja, ik was nog vergeten te melden dat die lens tasjes eveneens voorzien zijn van een riembevestiging en snelklemmen waarmee jij jouw lens bag aan van alles en nog wat kan bevestigen. Wat wens jij nou nog meer?

Voor een ideaal zacht beschermend lens hoesje, camera tasje of comfortabele neopreen draagriem kijk je op Actiecamera-Mania.nl

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&limit=45&q=Neopreen

Bronnen: o.a. contrado