Voel jij je de laatste tijd ook niet een stuk energieker? Glimlach je wat meer of voel je zomaar een flinke levenslust? Welnu, de lente is in de lucht! Het gevoel van opwinding dat gepaard gaat met de wisseling van seizoenen treft ons elk jaar keer op keer en inmiddels is de zogenaamde lentekoorts dan ook in volle gang! 

We hebben allemaal wel gehoord van deze lentekoorts, maar weet jij de wetenschap erachter?

Zonlicht en duisternis laten verschillende hormonen vrijkomen in je hersenen. Blootstelling aan zonlicht verhoogt de afgifte van serotonine, jawel dat humeurverbeterende hormoon. De duisternis daarentegen activeert melatonine, een hormoon dat je slaperig maakt.

Een persoon die weinig blootgesteld wordt aan zonlicht heeft lage serotoninespiegels, wat uiteindelijk kan leiden tot een seizoensgebonden affectieve stoornis. Dit verklaart de zogenaamde ‘winterblues’ en tevens waarom mensen van nature een stuk optimistischer zijn in de lente.

Grappig feitje: Wist je dat wanneer de zon schijnt, vrouwen vaker hun telefoonnummer uitwisselen wanneer ze op straat worden benaderd? Waarom? Omdat de hersenen voorgeprogrammeerd zijn om verliefd te worden in de lente!

De lente is ook de tijd dat je jouw camera afstoft en jij die met de balhoofd van jouw statief naar buiten verplaatst. Het is namelijk buiten in die heerlijke lentewereld waar alle actie zich bevindt.

Want is het daarbuiten niet een prachtig gezicht: maffe lammetjes en koetjes die al rennend, springend en dansend van blijheid hun eerste grassprietjes tegemoet gaan. Vogeltjes beginnen al vroeg in de ochtend met hun vrolijke fluitsessies èn als reeds eerder vermeldt zijn ook die menselijke lovebirds verhoogd actief!

Dus kom op actiecam jongens en meisjes, allemaal uit de veren, want hoe haal je het in je balhoofd om nu nog binnen te blijven!

Ook wij van Actioncam-Mania.nl merken zeker dat die lentekriebels toeslaan, daarom zetten wij jou nog eens extra in het zonnetje met onze lage serotonine verhogende prijzen!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=balhoofd