Een nieuw Olympisch jaar staat voor de deur en voor al onze Actioncam-Mania’s actie sport liefhebbers beloofd het een bijzonder actief jaar te worden. Want er zullen maar liefst vier nieuwe actie sporten op de Olympische Spelen in Tokio 2020 verschijnen! 

Omdat het IOC de jeugdcultuur meer wilde omarmen, wordt het skateboarden, klimmen, surfen en karate nu geïntroduceerd.

Het IOC verklaarde alsook dat honkbal en softbal opnieuw terug zullen keren na een onderbreking van 12 jaar.

Alsook karate werd goedgekeurd, om zo zijn eerste Olympische verschijning te kunnen maken in zijn eigen geboorteplaats: Japan.

Skateboarden

De skateboardscene, die tientallen jaren geleden vanuit een Zuid-Californische cultuur is ontstaan, is toonaangevend op het gebied van sociaal verbonden zijn en bestaat uit technologisch onderlegde jonge deelnemers volgens Gary Ream, de president van de International Skateboarding Federation, die deze introductie van de actiesport op de Olympische Spelen uiteraard volop verwelkomde.

Er zijn vier gouden medailles te behalen in twee skateboard disciplines: in het park en op straat.

Surfen 

Daarnaast vindt de Olympische surfwedstrijd 65 km buiten Tokio op de Shidashita Beach plaats. Het event zal twee dagen gaan duren met races tussen de 20 en 25 minuten, waarbij de top twee winnaars doorgaan naar de volgende ronde. In totaal zullen er zowel 20 mannen en 20 vrouwen zich op de surfplank opstellen om met elkaar te concurreren.

Klimmen

Tot slot zal het klimmen ​​uit drie disciplines bestaan: boulderen, snelklimmen en lead.

Bij snelheidsklimmen gaan twee klimmers tegen elkaar in een race omhoog naar de top van een 15 meter hoge muur op een vaste route. Bij het lead klimmen streven ze ernaar om zo hoog mogelijk te reiken tijdens een toegewezen tijd. Bij het boulderen zullen concurrenten vastgestelde routes op een klimmuur uitvoeren.

Vier jaar nadat de Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië plaatsvonden, wordt de Japanse hoofdstad nu de allernieuwste gastheer van de Olympische Spelen.

Protest

Maar natuurlijk zoals het momenteel overal de trend is, past het idee van de Olympische Spelen van volgend jaar niet bij iedereen, aangezien er eerder in 2019 meer dan honderd demonstranten in het centrum van Tokio marcheerden om er tegen te protesteren.

De demonstranten zeiden dat de Olympische Spelen over de gehele wereld verboden zouden moeten worden, aangezien ze geloven dat het meer schade veroorzaakt, zoals armoede en milieuschade, dan dat het iedereen goed doet…

Zo kan natuurlijk iedere gelegenheid aangepakt worden om elk reputabel festival, sportevenement, of wat voor vermaak dan ook tegen te gaan. En zo een fijn sportief feestje voor ieder te bederven. En dat mag natuurlijk niet het geval zijn!

Liever lui dan moe

Voor iedere sport fanatiekeling biedt Actioncam-Mania allerlei hulpmaterialen om het beoefenen van sportieve acties te veraangenamen. En voor alle action cam fanaten, die misschien liever lui dan moe zijn, een flinke reeks van actiecamera’s om een ander die flink aan het werk is te filmen.

En uiteraard moeten we echt niet de combo-gevallen vergeten: Sportlieden die behoorlijk fanatiek en sportief hun eigen lichaamlijkheden filmen, terwijl ze een action cam mount op hun lijf bevestigen, om terwijl ze de longen uit hun lijf bewegen dit alles ook nog eens heel heldhaftig opnemen.

Voor iedereen goud

Actioncam-Mania is er zodoende voor alle sportieve helden, actief en naast de lijn. Misschien zouden wij daar ook maar eens een medaille voor moeten activeren: Goud voor iedere actioncam hero!

Wat een Actioncam-Mania feest zou dat wel niet worden. Geen milieu activist die dat kan tegenhouden… Ook al weet je het maar nooit, want dat activisme is op dit moment ook een topsport te noemen!

sporten