Stranden zijn misschien wel de fijnste en mooiste natuurlijke kenmerken die deze aarde ons aan te bieden heeft. Huiseigenaren betalen soms buitensporige bedragen om ook maar een beetje in de buurt van een zandstrand te kunnen wonen, plus vakantiegangers gaan wereldwijd op vakantie naar allerlei zonnige strandlocaties om daar op hun beach bed te kunnen lounchen. 

En wanneer de pensioengerechtigde leeftijd toeslaat, verstrekken steeds meer ouderen naar de warme kustgebieden! Maar waarom is dit nu precies? Waarom trekken wij als mens van nature graag naar het strand? 

Laten we eerlijk zijn; je hoort namelijk niet snel: “Oh gosh, ik ben net terug van een dagje op het strand en het was vreselijk. Ik ben nu erg gestrest en voel me depressiever dan ooit!” 

Dit gebeurt gewoonweg niet. En hoewel we misschien niet heel bewust de exacte redenen kunnen achterhalen waarom we ons allemaal zo gelukkig en ontspannen voelen na een dagje naar het strand te zijn geweest, heeft het echt wel veel positieve effecten op een persoon, zowel fysiek als psychologisch. 

Bekijk daarom hier even enkele gezondheidsvoordelen van naar het strand gaan!

Stress verlichten 

Naar het strand gaan verlicht de stress. Zodra jij je auto verlaat en de zon in stapt, voelt je direct al de kalmerende effecten als (zee)water over je heen spoelen. Niet alleen komt er al bijna direct serotonine vrij wanneer je op het strand aankomt (serotonine is een belangrijk hormoon voor ontspanning en geluk), maar het geluid en de beelden van het strand plus zee zijn gewoon heerlijk rustgevend en vredig.

Een betere nachtrust 

Na slechts een paar uurtjes op het strand vertoeft te hebben, is één van de grootste voordelen die een persoon zal ervaren, dat hij of zijn daarna een heerlijke nachtrust beleefd. Dit is omdat het strand meehelpt bij het verlichten van drie sleutelfactoren die de slaap remmen: hoge stress- en angstniveaus, gebrek aan fysieke vermoeidheid en hormonale onevenwichtigheden.

Eindeloze fitness mogelijkheden 

Of je nu wilt afvallen, in vorm wilt blijven of gewoon wat extra energie kwijt wilt, je zult merken dat het strand de beste plek is om dat te doen. Het strand is perfect, simpelweg omdat er zoveel fitness mogelijkheden zijn. Je kunt het water in gaan om erin te surfen of zwemmen, of je kunt op het strand zelf blijven om er te joggen, aan beach volleybal te doen, of gewoon lekker rond te lopen om schelpjes te verzamelen.

Schoonheidsbehandeling voor jouw huid 

Het strand- en zeewater heeft absoluut een verbazingwekkend positief effect op de algehele gezondheid plus het uiterlijk van jouw huid. We hebben het hier echt niet over jezelf in de zon bakken te bakken totdat je een leerachtige huid hebt. Smeer jezelf dan ook alsjeblieft altijd met goed beschermende zonnebrandcrème in!

In plaats daarvan richten we ons hier als laatste nog even op de antibacteriële en ontgiftende eigenschappen van de strand elementen. 

Exfoliëren - Zand doet wonderbaarlijk werk door onze voeten, handen en lichaam te exfoliëren. Niets verwijdert dode huidcellen zo goed als zand op bijvoorbeeld het strand! 

Ontgiften - Zodra de warme zon onze poriën opent, kan het zoute water naar binnen gaan en de gifstoffen verwijderen. Zo heb je geen puistjes, oneffen huid of overtollige oliën meer! 

Antibacterieel - Vervolgens zorgt het jodium en het zout dat er in het zeewater zit voor dat allerlei bacteriën en schimmels die op jouw huid puistjes veroorzaken volledig worden vernietigd! 

Jazeker, de uitgestrektheid van de zee, de brede horizon en de schoonheid van de omgeving van het strand laten jou onze bijzondere natuur op aarde echt waarderen. Het is wanneer je zo fijn omringd bent door de natuur en zijn schoonheid dat jij je op je eigen beach bed zo vredelijk kunt voelen en jezelf tevens heerlijk kan bevrijden van de dagelijkse stress en de problemen van onze snelle modere wereld. 

Actioncam-Mania daagt jou bij deze uit om je beach bed in te pakken om daarmee naar het strand te gaan om daar flink van alle gezondheidsvoordelen te genieten! 

beach-bed