Alhoewel het moeilijk is om een wereld zonder canvas rugzakken voor te stellen, is het de realiteit dat ze niet zo heel lang bestaan.

De evolutie van de rugzak

In feite waren rugzakken in de jaren zestig meer een koopwaar dan een noodzaak. In die tijd konden studenten hun boeken enkel met hun eigen handen meedragen, of door ze samen te bundelen met een riem.

Maar dankzij de bijdragen van Dick Kelty en JanSport aan de evolutie van rugzakken werd dit een heel ander verhaal.

Dick Kelty was een onversaagde reiziger en buitenmens die het grootste deel van zijn dagen graag op het platteland doorbracht. In die tijd konden wandelaars enkel rekenen op een militaire plunjetas, die nogal omvangrijk en oncomfortabel was.

Maar Dick slaagde erin een efficiëntere manier te vinden om al zijn wandeluitrusting mee te dragen.

Het begon allemaal met een wandeling in de jaren 1951 toen hij en een vriend besloten om hun lading van de schouders naar de heupen te verwisselen door hun stapelplanken in de zakken van hun spijkerbroek te schuiven.

Dit bleek een comfortabelere manier om spullen te dragen. Daarom was Kelty’s originele rugzakontwerp inclusief het houten frame en een heupgordel. Hij bleef improviseren door zijn oorspronkelijke ontwerp aan te passen door het houten frame te vervangen door iets lichters en geleidelijk aan extra pads en zakken toe te voegen.

Kelty heeft misschien een revolutie teweeggebracht in de wereld van wandelen en buitenactiviteiten, maar het was JanSport die erin slaagde leerlingen en studenten te redden van een stortvloed aan boeken en zo.

Skip Yowell, de oprichter van het bedrijf besloot simpelweg om een ​​reeds bestaand product opnieuw te gebruiken: de zogenaamde ‘day pack’, dat in feite een kleiner familielid was van wandelrugzakken.

Tegen het begin van de jaren zeventig bereikten de JanSport packs hun weg naar de schoolgangen en boekhandels. Sportwinkels in Amerikaanse universiteiten begonnen deze rugzakken vervolgens aan studenten te verkopen.

Canvas rugzak

Iemand heeft eens gezegd dat de tas de man maakt en dit is uiteraard absoluut waar! Een backpack (of rugzak) is iets dat je waarschijnlijk nog heel lang zult dragen. Zo wordt het idem dito onderdeel van je unieke stijl.

Canvas rugzakken werken altijd goed samen met classier outfits zoals werkkleding, business casual kledij, etcetera omdat ze zeer veelzijdig zijn.

Trainen in de sportschool kan leuk zijn, maar al je spullen in een ongemakkelijke tas moeten meenemen is dat zeker niet. Daarnaast verliest zakelijk rondreizen ook snel zijn aantrekkingskracht als je altijd met een zware koffer moet rondlopen.

De perfecte oplossing kan dan een multifunctionele canvas rugzak zijn die op beide schouders of rond de taille kan worden gedragen. De beste eigenschap van zo’n canvas tas is het feit dat het de meeste soorten outfits completeert!

Stijlvol en robuust

Canvas rugzakken hebben ook dankzij bekende celebraties als Rihanna en Miley Cyrus nog nooit zo veel aandacht gekregen dan in de afgelopen jaren, dus als je erover nadenkt om jouw eigen stijlvolle canvas bag te verkrijgen... Waarom dan ook niet? Dit is het perfecte moment!

Een stijlvolle en robuuste canvas rugtas van Actioncam-Mania is een goede partner om mee te wandelen, vissen of voor vrijwel elk ander buitenavontuur.

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=canvas

Via serbags