De lange warme dagen van de zomer zijn reeds een verre herinnering en onze aandacht gaat momenteel uit naar het skiseizoen. Dat betekent eveneens dat het de hoogste tijd is om jouw GoPro klaar te maken voor al die prachtige winteractie.

Je zorgt er daarbij voor dat jij over de juiste mounts beschikt en tevens de juiste instellingen hebt geselecteerd alvorens jij van die hellingen afglijdt. Om jou te helpen hebben we hier onze beste GoPro action cam ski-tips samengesteld.

Maar waarom heb je wat videotips nodig? Nou, de juiste mounts leveren jou beelden op welke niet zullen resulteren in saaie video’s, of nog erger: die jou in een mum van tijd bewegingsziek maken!

Skiën en snowboarden zijn alsook de juiste aangelegenheden om jouw actiecamera te verliezen. Elke sprong die je maakt bevat de potentie om jouw camera idem dito te laten vliegen, dus is het een uiterst goed idee om ervoor te zorgen dat jij alle bevestigingen dubbel controleert alvorens je de piste opgaat.

De kans is daarnaast behoorlijk groot dat je actiecamera een aantal fikse klappen zal incasseren, dus da’s iets waar je ook rekening mee zal moeten houden.

Skiën is één van de belangrijkste onderwerpen die GoPro en vergelijkbare cameramakers voor hun camera’s in gedachten heeft en jij kan daarvoor elk model gebruiken. Sommige action cams zijn van nature al waterbestendig en zodoende dus ideaal om zonder behuizing mee te filmen.

Maar indien je over een GoPro Hero4 of een ander niet-waterdicht model beschikt, dan moet je het in een waterdichte behuizing stoppen om het adequaat tegen de sneeuw te beschermen.

Welke GoPro mount voor skiën? Helm-, borst-, snowboard- en polebevestigingen kunnen allemaal nuttig zijn voor het filmen van het skiën met een actiecamera. Het is ideaal om je GoPro zo dicht mogelijk bij het object houden waarop deze gemonteerd is, maar als het op je ski naar voren is gericht, dan zou je het een beetje hoger willen monteren om het goed over de mogelijk gebogen punt van jouw ski te laten kijken.

Borst- en polssteunen zijn de veiligste oplossing als het op skiën aankomt. Eénmaal bevestigd is er weinig kans dat het los zal raken zonder dat jij dat merkt.

Sommige personen denken dat een helm mount de beste optie is, omdat het dezelfde beelden vastlegt als dat jij ziet, maar houd er rekening mee dat jouw ogen en brein tezamen een uitstekend stabilisatiesysteem vormt. Je zou er verbaasd van staan kijken hoe vaak je rondkijkt, dus om deze reden is het beeldmateriaal vanaf een op een helm gemonteerde action cam niet altijd even goed als dat jij ervan verwachten zou.

Die steun die je op een surfplank kan gebruiken kan eveneens op een plat gedeelte van jouw ski’s of snowboard worden gemonteerd. Bevestig de mount echter nooit op een gebolde ondergrond of in koude omstandigheden. Zorg er voor dat de ski of board op kamertemperatuur is, zo rond de 20 °C en dat je het oppervlak goed hebt gereinigd opdat het vrij is van stof en vocht.

Het is essentieel om trillingen te minimaliseren bij gebruik van jouw actiecamera, dus bevestig deze zo dicht mogelijk op je lichaam en zorg ervoor dat alle schroeven goed en stevig bevestigd zijn. Je zou eveneens aan een compacte gimbal kunnen denken. Dit zijn geen ‘wonderwerkers’ maar ze kunnen een groot verschil uitmaken bij de kwaliteit van jouw opnamen. Ze zijn vooral handig wanneer je naast of voor iemand wilt skiën om hun acties vast te leggen.

Ben jij al klaar voor het skiën met je actiecamera? Actioncam-Mania zorgt ervoor dat je goed voorbereid op op het skipad gaat!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=waterdichte+hoes

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=helm

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=borst

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=pols

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=TMC-board

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=gimbal

Met handige ski-film-tips van camerajabber