Miljoenen vissers gaan er elk jaar weer met hun lokaas op uit om vanuit het levendige water hun fraaiste visvangst ooit op te kunnen takelen. Zal dit jaar het mooiste vismoment van jou zijn?

Als jij nog steeds op zoek bent naar die grote snoekbaars of een andere bijzondere visvangst die fotowaardig is, dan is het nu de hoogste tijd om jouw opties voor hard lokaas van Actioncam-Mania te verkennen.

Onregelmatig bewegen

En zodra ook jij gekozen hebt voor vissen met hard lokaas, weet dan dat jij er ten aller tijde voor moet zorgen dat dit harde lokaas onregelmatig in het water beweegt.

Vissen zoals een baars zijn namelijk visuele roofdieren. Dus hoewel het belangrijk is dat jouw harde aas eruit ziet als iets dat ze echt wel graag zouden willen eten, is het ook cruciaal om na te denken over hoe zij zich in het water zullen verplaatsen.

Wees zodoende niet bang om verschillende soorten hard lokaas uit te proberen om te zien welke het fijnst voor de te vangen vis zwemt het meest lijkt op de aasvis die jij probeert te imiteren.

Maar hoe kies jij uit al de honderden beschikbare kleuren en patronen voor het juiste harde lokaas?

Helder water

Als het water helder is, dan wil jij graag een lokaas verkiezen dat er realistisch uitziet en overeenkomt met de prooidieren voor dat watergebied. Dit betekent veelal dat jij voor hard lokaas gaat met natuurlijke kleuren zoals zilver, bruin en doorschijnend.

Troebel water

Je raadt het waarschijnlijk wel. Als het water minder helder is vanwege regen, bewolking of vuil water, gebruik dan helderdere aaskleuren.

Minder zichtbaarheid betekent namelijk dat de vis mogelijkerwijs wat extra hulp nodig heeft bij het vinden van jouw lokaas. Kleuren zoals fel geel, wit, glanzend blauw en strepen werken dan het beste.

Aanbevelingen en assortiment

Als jij echter iemand kent die op of in hetzelfde water vist als jij, vraag hem of haar dan welk soort hard lokaas zij graag gebruiken en wat ze aanbevelen.

Vanuit de brede selectie van hard kunst lokaas zal jij hier vervolgens bij Actioncam-Mania er zeker van zijn dat er altijd wel het perfecte lokaas tussen zit voor jouw visomstandigheden.

Nou, ben jij er al klaar voor om de vis van jouw leven te vangen?

lokaas