De kerstvakantie is bijna daar en er ligt uiteraard al sneeuw in de bergen ... tenminste in de Alpen. Als je een GoPro bezitter bent, of op zoek bent naar een cadeautje voor iemand, dan is dit een goed moment om na te denken over de overwintering van die actiecamera. Hier volgen daarom een aantal behoorlijke nuttige opties die in deze tijd van het jaar behoorlijk zinvol kunnen zijn:

Draagbare mount oplossingen. Bij winteractiviteiten zijn de eerste soort action cam bevestigingen die interessant lijken die van het draagbare soort. De hoofd riem bijvoorbeeld, welke je om jouw hoofd kan dragen, of zelfs op een sneeuwpet of helm kan bevestigen.

De helm strap is speciaal ontworpen voor geventileerde helmen, inclusief fietshelmen en geventileerde ski / snowboardhelmen. Het houdt de camera stevig op zijn plaats en zijn onopvallende ontwerp maakt het bijna onmerkbaar als die camera er niet op gemonteerd is.

Voor geweldige POV-actie is de favoriet onder de skiërs zeer zeker de verstelbaar borst harnas, welke over je schouders en jouw borst past. Hiermee kan een actiecamera direct op de borst gedragen worden, zodat jij tijdens het skiën en snowboarden perfect POV-beelden kan vastleggen.

Als je jouw actiecamera niet op je hoofd bevestigt, dan zijn die beelden vanaf een borst harnas wat stabieler en de camera blijft alsmede in een interessante hoek naar voren gericht om zo het omringende landschap op te vangen, evenals de toppen van je ski’s...

Een ander alternatief is de populaire zelfklevende bevestigingen zoals een TMC board houder met zuignapbevestiging. Als je snowboardt dan kan jij deze steun op jouw board bevestigen, alhoewel het wellicht zelfs op een dikke ski zou kunnen werken. Je kunt er heel goed beelden mee opnemen van wat er voor jou bevindt of je zou de camera naar jouzelf op kunnen richten en zo jezelf op kunnen nemen terwijl jij van die berg afdaalt (of afraast!).

Voor wat extra veiligheid kan je maar beter die actiecamera verankeren met een veiligheidskoord, voor als jij jezelf per ongeluk zou wegvagen... Dan mag jouw trots daarna wellicht een beetje gekneusd zijn, maar heb jij in ieder geval die beelden (en camera) nog, zodat je er later als een boer(in) met kiespijn om kan lachen!

Lenzen en filters. Als jij in de sneeuw filmt, dan wil je misschien ook aan filters denken. Maar aangezien geen enkel GoPro model standaard over een filternaad beschikt, heb jij een specifieke Actioncam-Mania oplossing nodig die speciaal voor jouw camera of behuizing geschikt is.

Heel interessant is bijvoorbeeld een ronde fisheye lens voor als jij die gestileerde look van een skateboardvideo uit de jaren ’90 wenst na te bootsen. En als je aan het gebruik van filters denkt, ga dan voor een CPL en een ND filter. Een CPL filter of polarisatie filter wordt meestal gebruikt om ongewenste reflecties te verminderen. Maar ze helpen ook bij het contrast en levendigheid op zonnige dagen, alwaar de lucht goed zichtbaar is.

Een neutrale dichtheid (ND) filter helpt goed in situaties met veel licht, zoals fel zonlicht dat op de sneeuw weerkaatst. Met zo’n filter kan de camera zijn sluitertijd verkorten voor een meer realistisch ogende bewegingsonscherpte.

Uiteraard zijn er naast deze bovenstaande handige (winter) accessoires nog veel meer nuttige toebehoren op de Actioncam-Mania site terug te vinden. Slalom er maar even door voor alle mogelijkheden zou ik maar zeggen...

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=hoofd

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=helm

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=borst

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=TMC-board+houder

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=filter