Jij kan vanaf nu goed voor jouzelf zorgen tijdens de lastige coronavirus quarantaine of zelf isolatie periode. Actioncam-Mania biedt hieronder wat goede tips voor je fysieke en mentale welbevinden, die jij op dit moment prima zelf thuis kunt uitvoeren.

Proberen een gevoel van normaliteit te behouden is erg belangrijk voor het welzijn van mensen. Een routine handhaven, zoals opstaan en aankleden en doen wat je gewoonlijk ook doet, kan namelijk een positieve invloed hebben op de geestelijke gezondheid.

Bevorderen gezondheid

En een goede geestelijke gezondheid bevordert een goede lichamelijke gezondheid! Elk klein beetje aan lichamelijke beweging telt. Dus als jij beperkt bent tot thuisblijven, is het beste wat je kan doen telkens ietwat te bewegen.

Je hebt hierbij geen luxe uitrusting of veel tijd nodig, als je maar lichamelijke oefeningen in jouw (luie) schema invoert. De hartstichting beveelt volwassenen aan om minimaal 150 minuten per week aan lichamelijke activiteit uit te voeren met een matige intensiteit, of 75 minuten per week aan krachtiginspanning. Een combinatie van beide zou ook kunnen werken, bij voorkeur verspreid over jouw week.

Simpele lichaamsoefeningen

Het klinkt misschien wat flauw, maar waarom doe je de volgende keer dat jij naar een tv-programma kijkt niet wat squats tijdens de commercials, hielverhogingen bij het afwassen en zijdelingse aerobic bewegingen wanneer jij jouw kleding in de wasmachine of droger gooit.

Doe stoer een paar push-ups wanneer je wacht tot een pot water kookt. Dansen is natuurlijk ook een geweldige manier om jouw lichaam te bewegen. Zet wat vrolijke muziek op en boogie zo samen heel sportief met je partner of kinderen.

Trappen kunnen alsook jouw beste cardiovasculaire vriend zijn. Dus als jij toegang hebt tot trappen in jouw huis of appartement, dan is het op en neer gaan van al die trappen een geweldige manier om jouw bloed goed te laten pompen.

Rekken en strekken

Iedereen zou moeten streven naar een wekelijkse activiteit van 150 fysieke minuten. Rekken en strekken is essentieel, omdat dit de flexibiliteit helpt behouden. Yoga is hierbij jouw ideale metgezel. Dus rek jezelf nu flink gezond uit.

Je zou minstens twee tot drie keer per week moeten stretchen. En je moet de meeste lichaamsonderdelen dan 30 seconden vasthouden en zelfs maximaal 60 seconden voor pijnlijke of probleemlijke gebieden. Verwacht hierbij wat spanning te voelen, maar zeker geen pijn!

Enkele handige sportieve accessoires

Het springtouw verhoogt je hartslag snel en verbrandt veel calorieën. De hula hoop is ook een ontspannende lichaamsbeweging en de foam roller helpt mee spierstijfheid te verminderen.

Werk tevens aan je ademhaling

Ga op je rug liggen en leg je handen op je buikstreek. Laat je buik stijgen als je inademt. En als je uitademt, moet je buik weer invallen. Blijf in die positie en haal 10 keer diep adem.

Het is namelijk echt wel belangrijk dat we af en toe even de tijd nemen om te pauzeren en daarmee gewoon om onszelf en ons zenuwstelsel prima te ontspannen. Actioncam-Mania helpt mee goed voor jezelf te zorgen!

yoga

aerobic

springtouw

foam roller