Waternymf van de zee: de zeemeermin

Eeuwenlang heeft de zeemeermin of mermaid de verbeeldingskracht geprikkeld van zowel zeilers als landrotten, welke gefascineerd waren door het idee van verborgen vismensen onder de zeegolven.

En alhoewel deze fantastische wezens duidelijk fictie zijn, zijn er over de hele wereld nog steeds plaatsen waar jij daadwerkelijk een zeemeermin in één of andere vorm kan aanschouwen... Of dat je er zelf via Actioncam-Mania één kan worden!

De zeemeermin, die half menselijke, half visachtige siren of waternymf van de zee, is een legendarisch zeedier welke al geruime tijd wordt beschreven in maritieme culturen. De oude Griekse epische dichter Homer schreef over hen in De Odyssee.

In het oude Verre Oosten waren zeemeerminnen de vrouwen van krachtige zeedraken en dienden ze als vertrouwde boodschappers tussen hun echtgenoten en de keizers aan land. De inheemse bevolking van Australië noemt zeemeerminnen yawkyawks, een naam die kan verwijzen naar hun betoverende liedjes...

Maar al bestaat die zeemeermin niet echt, zij zal voor immer opduiken in de fantasierijke omgeving van de menselijke verbeelding. En jij kan hier actief een steentje aan mee dragen!

Zeemeerminnen

En hoe denk je dan? Welnu, grijp een zeemeermin monovin van Actioncam-Mania bij de hand en perfectioneer je dolfijn-kick voor de ultieme zeemeermin buikspieren workout!

Het is de nieuwste fitness trend in allerlei zwembaden of andere waterplaatsen. En alhoewel sommige mensen het een bizarre trend noemen, wint die unieke zeemeerminstraining razendsnel aan volgers.

Geïnspireerd door de bewegingen van de zeemeermin neemt de training al hun ‘flappertechnieken’ op in de bijbehorende zwemroutine om je voort te stuwen.

Zo kan jij er ook voor kiezen om een eigen zeemeerminstaart te dragen om jouw innerlijke ‘Ariel’ te koesteren en stimuleren.

Magische full-body workout

Klinkt eenvoudig? Nou dat is het niet helemaal hoor! “Net als zwemmen is zeemeerminnen is een full-body workout, maar het richt zich vooral op de kernspieren,” vertelt de Amerikaanse zwemcoach Christine Dustin.

Het lichaam beweegt namelijk continu in een soortemet rollende beweging waardoor het extreem vermoeiend is voor je lichaam. Maar volgens Dustin kan die specifieke training je hart versterken, de longcapaciteit vergroten en de flexibiliteit verbeteren.

Zeemeerminnen is kortom een workout welke op het hele lichaam is gericht, nèt als bij standaard zwemmen. Maar het voegt een vrolijk en magisch element toe door jouzelf als een zeemeermin te voelen terwijl je het doet!

Voel je er ook één!

Want wanneer jij zo’n speciaal ontworpen zeemeermin staart van Actioncam-Mania draagt, dan voel jij je zelf ook echt als één. Is dat niet fantastisch?

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/index/?cat=0&limit=45&q=zeemeermin

Bronnen: atlasobscura, oceanservice, oxygenmag & hindustantimes