In de fotografie ben je altijd op zoek naar betere foto opnames. Eén van de beste manieren om deze verbetering snel te verkrijgen, is door een zwart wit filter van Actioncam-Mania te gebruiken!

Diegenen die reeds geïnteresseerd zijn in zwart wit fotografie moeten al op de hoogte zijn van de verschillende filteropties die voor hen beschikbaar zijn. In dit artikel ontdek je hoe je extra dramatische foto’s kan maken door simpelweg de kleur van het licht dat er in jouw camera komt aan te passen.

Dus lees nu verder en ontdek welke filters dat zijn en wanneer en waar jij ze het beste kan toepassen. Daarna weet je alles wat er te weten valt over de zwart wit filteropties!

De klassieke zwart-wit filtergroep. De werkpaardfilters voor zwart-wit fotografie zijn ongetwijfeld de rode, oranje en gele filters. Deze filters kunnen meer punch en drama aan al jouw scènes toevoegen, dus laten we hieronder eens kijken naar wat ze doen en waarom ze belangrijk zijn.

Geel filter. Als je dit filter aan de voorzijde van jouw lens toevoegt, dan voeg jij gelijk meer contrast toe, wat tot een dramatischer uiterlijk zal leiden. Een belangrijk moment waarop dit gebeurt, is wanneer het gele filter de lucht donkerder maakt terwijl het de wolken wit houdt.

Een geel filter voegt ook meer contrast toe aan het gebladerte in al jouw natuurlandschappen. Dit filter vermindert evenwel de hoeveelheid licht die de camera binnenkomt, dus houd hier rekening mee en compenseer indien nodig de belichtingswaarde door deze te verhogen.

Oranje filter. Je hebt wellicht al geraden dat het gebruik van een oranje filter in tegenstelling tot geel in feite alle effecten zal teweegstellen die het gele filter alsook maakt. Of jij die luchten nu extra wilt verduisteren is een persoonlijke artistieke keuze, maar het is altijd de moeite waard om zo’n oranje filter in de tas te hebben om jou die optie te geven. Maar let op: dit filter vermindert de hoeveelheid licht die in de camera valt met ongeveer 1 stop.

Rood filter. Als jij dit zwart wit filter gebruikt, dan krijgt jouw foto een donker onheilspellend uiterlijk welke bij de kijker aanvoelt als een inkomende storm. Blauwe luchten zullen veel donkerder worden wanneer je dit filter gebruikt, dus die wolken bieden daardoor een veel dramatischer effect.

Of je nou een stads- of natuurfotograaf bent, dit filter van actioncam-mania zorgt ervoor dat al die specifieke elementen erin veel meer uit het beeld springen. Je verliest wel ongeveer 2 stops licht met een rood filter op je lens...

Er zijn nog andere filteropties voor zwart wit fotografie, zoals een groen filter. Gebruik deze bij het fotograferen van gebladerte, het verheldert namelijk al die delen in het beeld welke groen bevatten.

Of een blauw filter. Dit filter werkt op een bijna tegenovergestelde manier als die rode, oranje en gele filters. Het verdonkert de warme kleuren en wordt veelal gebruikt om afbeeldingen met een combinatie van kleuren te scheiden. Een andere toepassing voor dit filter is wanneer er mist of nevel is. In deze scènes voegt het gebruik van dit filter nog meer sfeer toe aan jouw foto.

Veel personen die van fotograferen houden zullen ongetwijfeld bekend zijn met deze zwart-wit filteropties. Maar voor diegenen die net beginnen met zwart wit fotografie, heb jij nu ook overwogen om dit type filters van Actioncam-Mania te gebruiken?

Het enige dat er daarna nog overblijft is er op uit te gaan om daar al die prachtige zwart wit foto’s te gaan maken!

https://www.actioncam-mania.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=filter

Het is een perfecte zwart wit wereld met deze black and white tips van digital-photography-school.com!